четвер, 14 червня 2018 18:08

Батьків заарештували через 31 рік після вбивства доньки

Батьків заарештували через 31 рік після вбивства доньки
Фото убитої дівчинки та фрагмент оголошення 2012 року. Фото: AFP

12 червня у Франції після 31 року слідства заарештували убивць дівчини. Ними виявилися батьки дитини. Обом - близько 60 років.

Подружжя звинувачують у вбивстві та знущанні над трупом. Вийти на їхній слід допомогла ДНК сина. Її аналіз провели задля непов'язаної з убивством справи. Виявили схожість з ДНК дівчинки, повідомляє ВВС.

Понівечене тіло знайшли в канаві вздовж автомагістралі A10 поблизу французького міста Блуа в серпні 1987 року. Влада не змогла визначити особу дівчини. Приблизний вік - 3-5 років.

У неї були переломи кісток та сліди від опіків залізом. Частини тіла були покалічені.

Її назвали "маленька мучениця А10" і поховали в безіменній могилі.

Розслідування тривало десятиліттями. За цей час правоохоронці опитали працівників у навчальних закладах, лікарнях та соціальних службах - загалом кілька тисяч людей. Розповсюдили 150 тис. плакатів. Фотографію відновленого обличчя дитини оприлюднили у пресі. 2008 року зразки ДНК розмістили в Національному автоматизованому сховищі, розповідає Capital.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці відкрили новий секрет ДНК

Справу поновили 2012-го. Поліція опублікувала портрет мертвої дівчини з підписом: "Хто вона?". Також дали опис: синя картата сорочка, кучеряве волосся та зовнішність середземноморського чи північноафриканського типу. Правоохоронці закликали свідків відгукнутися. Але результатів не було.

Справа набула нових обертів торік. За бійку затримали чоловіка, який виявився братом загиблої. Місяці розслідування привели поліцію до батьків.

Одного з підозрюваних затримали в французькому департаменті Ена, іншого - в Сен-Сен-Дені. Загалом родина мала 7 дітей, серед них і вбиту. Ім'я дівчинки досі невідоме. Вона народилася на початку липня 1983 року, за неперевіреною інформацією.

180 тис. оголошень про зникнення дитини розповсюдив китаєць Лі Сюндзі, 59 років, із міста Сіань у північно-західному Китаї. Майже 24 роки шукав свого сина Лі, який загубився 3-річним. Знайшли його завдяки електронній базі ДНК зник­лих дітей.

— Я йшов до крамниці, де продавав одяг. Не знав, що син побіг слідом. Дружина Ду прийшла шукати його в магазин. Зрозуміли, що він зник. Мої ноги оніміли. Сталося це 8 серпня 1994 року, — пригадує Лі Сюндзі.

Хлопчик блукав містом. Його побачила бездітна пара й забрала до себе.

Зараз ви читаєте новину «Батьків заарештували через 31 рік після вбивства доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути