субота, 06 червня 2020 10:33

Байден стане претендентом на пост президента США

Байден стане претендентом на пост президента США
Колишній віце-президент США Джо Байден отримав необхідну кількість голосів делегатів для висунення кандидатом на президентських виборах Фото: reuters.com

Колишній віце-президент США Джо Байден отримав необхідну кількість голосів делегатів для висунення кандидатом на президентських виборах від Демократичної партії.

За результатами первинних виборів Байдена отримав 1 995 голосів, повідомляє Associated Press.

Щоб стати кандидатом у президенти в першому турі голосування потенційному кандидату необхідно було заручитися підтримкою 1 991 делегата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виглядає погано, коли шукає державну зраду в плівках Байдена - Гербст

"Для мене було честю змагатися з однією з найталановитіших груп кандидатів, яких коли-небудь висувала Демократична партія", — заявив Байден.

З'їзди партій, на яких офіційно висунуть кандидатів, заплановані на серпень, а президентські вибори у США мають відбутися в листопаді.

77-річний демократ Байден є головним суперником чинного президента США Дональда Трампа на майбутніх виборах. Байден став єдиним кандидатом від демократів після того, як його однопартієць Берні Сандерс оголосив про вихід з гонки і підтримав кандидатуру Байдена.

Компанія Google зафіксувала спроби хакерів взяти під контроль комп'ютерні системи передвиборчих штабів американського президента Дональда Трампа і Джозефа Байдена, який балотується в президенти США у 2020 році та є основним конкурентом Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Байден стане претендентом на пост президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути