Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден розсекретив розвіддані напередодні вторгнення РФ в Україну - CNN

Байден розсекретив розвіддані напередодні вторгнення РФ в Україну - CNN
США багато ділилися розвідданими з партнерами та союзниками. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден наказав розсекретити розвідувальні дані напередодні повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну через скептичне сприйняття заяв американських офіційних осіб про напад, що готує Росія.

Напередодні вторгнення в Україну американські політики пояснили ситуацію своїм колегам із інших держав, але їм не повірили, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Хейнс, передає CNN.

"Коли ми все пояснили нашим політикам, а ті звернулися до своїх колег, то виявили в них неабияку частку скептицизму. Як наслідок, президент повернувся до нас і сказав: "Ви повинні вийти і поділитися якомога більшою кількістю інформації, а також переконатися, що люди бачать те, що бачите ви, щоб ми могли знову контактувати і, можливо, мати продуктивніші розмови про те, як готуватися до потенційного російського вторгнення", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відповіли Путіну на погрозу новими ударами

На початковому етапі нарощування Росією сил на українському кордоні адміністрація Байдена вибірково розсекретила та оприлюднила розвіддані. Цей підхід був спрямований на боротьбу з російською пропагандою у глобальному масштабі та на забезпечення того, щоб партнери та союзники США могли бачити загальну картину подій.

"США багато ділилися розвідданими з партнерами та союзниками, зрештою розробивши механізми обміну інформацією, які можна буде використати в майбутньому", - додала Хейнс.

Президент США Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації через загрозу дефіциту електроенергії. Збої на енергетичних ринках спричинило вторгнення Росії в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Байден розсекретив розвіддані напередодні вторгнення РФ в Україну - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути