Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2024 06:33

Байден розмірковує: США можуть змінити позицію щодо ударів американською зброєю по РФ

Байден розмірковує: США можуть змінити позицію щодо ударів американською зброєю по РФ
Президент США Джо Байден може змінити позицію щодо ударів вглиб теритрії РФ. Фото: abcnews.go.com

Білий дім та Пентагон поки відкидають будь-які припущення про те, що адміністрація США розглядає можливість зміни своєї політики щодо використання Україною американської зброї за межами окремих випадків всередині Росії біля кордону.

За даними джерел, Вашингтон не готовий ставити під загрозу національну безпеку заради підтримки України. Адже в майбутньому США можуть прагнути до відновлення відносин із Москвою. Про це пише Politico.

Офіційні особи у Вашингтоні впевнені, що Україна вже володіє необхідними засобами для досягнення перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція ЗСУ на Курщині наблизила США до рішення дозволити Україні бити в глиб території РФ - ЗМІ

"Існує певна ймовірність, що Джо Байден може зробити великі кроки на підтримку України - можливо, зняти деякі обмеження перед виборами, оскільки він не планує переобиратися. Хоча це не гарантовано, ми чуємо, що він розмірковує над цим", - заявив один із високопоставлених українських радників.

Частина обговорень стосується можливого дозволу використовувати британські ракети Storm Shadow для атак на аеродроми та склади всередині Росії. Оскільки в цих ракетах містяться американські компоненти, адміністрація Байдена має схвалити їхнє використання. Чиновників по обидва боки Атлантики кажуть, що офіційного запиту від британського уряду поки що не надходило, але внутрішні консультації вже ведуться.

Один з представників адміністрації зазначив, що використання Storm Shadow або Army Tactical Missile Systems може виявитися не таким ефективним, як передбачається. Українські військові мають у своєму розпорядженні обмежену кількість ракет, і їхній радіус дії може не дозволити вразити критично важливі російські об'єкти.

Разом з тим США вже дозволяють використання своїх далекобійних ракет всередині Росії, але тільки для оборонних цілей, таких як контрбатарейний вогонь по російських ракетних установках біля кордону.

Деякі впливові демократи в Конгресі висловили готовність розглянути можливість надання Україні більшого простору для використання американської зброї.

У п'ятницю, 23 серпня, Сполучені Штати Америки оголосили нові санкції проти 400 фізичних і юридичних осіб, які пов'язані з російськими паливно-енергетичними і металургійними секторами, фінансовою сферою і постачанням товарів для військово-промислового комплексу РФ в обхід санкцій.

Йдеться про осіб, як у Росії, так і за її межами, зокрема в Азії, Європі і на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «Байден розмірковує: США можуть змінити позицію щодо ударів американською зброєю по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути