субота, 27 березня 2021 00:01

Байден запросив Путіна на конференцію по клімату

Байден запросив Путіна на конференцію по клімату
Байден запропонував Путіну зустрітися. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден запросив колег з Росії та Китаю Володимира Путіна і Сі Цзіньпіна на першу глобальну конференцію з питань захисту клімату.

У конференції, запланованої на 22 - 23 квітня, повинні прийняти керівники понад 40 країн, серед яких як лідери, так і відстають у сфері захисту клімату, повідомило агентство AP з посиланням на представників Білого дому.

У Білому домі висловили надію на те, що учасники форуму активізують і поглиблять глобальні зусилля, спрямовані на скорочення згубного для клімату шкоди, що викликається використанням викопних енергоносіїв. Проведення цього саміту дозволить виконати передвиборчу обіцянку і відповідний указ Байдена. Під час форуму Білий дім також має намір оголосити власні честолюбні плани по оновленню американської економіки, які дозволять різко скоротити шкідливі емісії використання вугілля, природного газу і нафти.

Байден сподівається оживити форум з питань клімату за участю найбільших економік світу, який працював при президентах Джорджі Буші-молодшому і Бараці Обамі, але прийшов в занепад при Дональдові Трампі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не хоче, щоб відносини зі США "падали в прірву"

Байден назвав Путіна авторитарним лідером, додавши, що майбутні покоління будуть писати дисертації, як демократія в світі перемогла авторитаризм.

Зараз ви читаєте новину «Байден запросив Путіна на конференцію по клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути