неділя, 16 травня 2021 01:28

Байден поговорив з лідерами Ізраїлю та Палестини: деталі розмови

Байден поговорив з лідерами Ізраїлю та Палестини: деталі розмови
Президент США Джо Байден провів телефонні розмови з лідерами Ізраїлю та Палестини – Біньяміном Нетаньягу та Махмудом Аббасом. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден провів телефонні розмови з лідерами Ізраїлю та Палестини – Біньяміном Нетаньягу та Махмудом Аббасом.

У Білому домі розкрили подробиці розмови. У розмові з Нетаньягу американський лідер підтвердив підтримку права Ізраїлю на самозахист від ракетних ударів.

"Президент знову підтвердив свою підтримку права Ізраїлю захищати себе від ракетних ударів з боку ХАМАС та інших терористичних груп у Газі ... Він висловив стурбованість з приводу захисту та безпеки журналістів і наголосив на необхідності забезпечити їх захист", - йдеться в повідомленні.

У розмові з Аббасом Байден заявив про прихильність США врегулюванню палестино-ізраїльського конфлікту шляхом переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС хоче перемир'я з Ізраїлем: названо умови

"Президент підкреслив його рішучу прихильність врегулюванню переговорним шляхом на основі співіснування двох держав", - сказано в повідомленні.

Байден вважає, що такий підхід є "найкращим способом для досягнення справедливого і міцного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту". Президент США також наголосив, що ХАМАС "має припинити ракетні обстріли Ізраїлю".

Армія Ізраїлю оголосила, що її повітряні та наземні війська розпочали операцію в Секторі Гази. ЦАХАЛ уночі також обстріляв анклав із танків і артилерії. Проте ізраїльська армія не входила в Сектор Гази. Це найбільша військова операція армії Ізраїлю проти ХАМАСу з 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Байден поговорив з лідерами Ізраїлю та Палестини: деталі розмови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути