неділя, 24 січня 2021 09:20

Байден поговорив із Джонсоном. Про що йшла мова

Байден поговорив із Джонсоном. Про що йшла мова
Президент США Джозеф Байден обговорив із британським прем'єр-міністром Борисом Джонсоном шляхи співпраці. Фото: REUTERS

Президент США Джозеф Байден зателефонував британському прем'єр-міністру Борису Джонсону і обговорив пріоритети зовнішньої політики обох країн, як Росію, Іран і Китай.

Під час розмови американський лідер наголосив на важливості співпраці, в тому числі через багатосторонні організації, за такими спільним викликам, як боротьба зі зміною клімату і стримування Covid-19, забезпечення глобальної безпеки в сфері охорони здоров'я. Про це йдеться в поширеній Білим домом заяві.

"Він зазначив свою готовність працювати в тісній співпраці з прем'єр-міністром Джонсоном, оскільки в цьому році Сполучене Королівство приймає у себе саміт Групи семи та Конференцію сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP26). Лідери також обговорили необхідність координації спільних пріоритетів зовнішньої політики, включаючи Китай, Іран і Росію ", — йдеться в повідомленні Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден знає, що Україна - та точка, де можна і треба протистояти Росії

Байден також вказав на необхідність відроджувати трансатлантичні зв'язки, підкресливши важливу роль НАТО в колективну оборону та спільних цінностях

Джонсон привітав рішення Байдена про повернення США в число держав — учасників Паризької угоди по клімату і про відмову від виходу з Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Політики домовилися провести особисту зустріч, як тільки це буде дозволяти ситуація.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден провів першу телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Розмова політиків відбулася 22 січня. Вони обговорили двосторонні відносини, зокрема рішення Байдена офіційно відкликати дозвіл, необхідний для будівництва нафтопроводу Keystone XL.

Зараз ви читаєте новину «Байден поговорив із Джонсоном. Про що йшла мова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути