неділя, 10 червня 2018 12:56

Австрія закриває мечеті – Ердоган погрожує релігійною війною

Австрія закриває мечеті – Ердоган погрожує релігійною війною

У п'ятницю 8 червня канцлер Австрії повідомив про намір закрити 9 мечетей та депортацію імамів, котрі пропагують політичний іслам.

"Вчинок канцлера Австрії – це крок, що втягує світ у нову війну між хрестоносцями та Півмісяцем, - сказав Реджеп Ердоган в суботу 9 червня під час зустрічі з виборцями. – Ви справді вважаєте, що ми будемо за цим тихо спостерігати?"

24 червня у Туреччині відбудуться позачергові президентські вибори. На думку експертів, обмеження прав щодо представників радикального ісламу в Австрії можуть стати головною темою передвиборчої кампанії Ердогана. Відень також видав заборону проводити у країні політичну агітацію та збори у зв'язку з виборами.

Читайте також: Україна і Туреччина спільно створять зону вільної торгівлі

За даними австрійського МЗС, у країні проживаю близько 60 імамів, котрі викликають занепокоєння у Відня своїми поглядами та їх пропагандою. Більшість з духовних осіб фінансує Туреччина.

"Це наслідок ісламофобської, популістичної, расистської та дискримінуючої політики у цій країні", - прокоментував політику Відня у соцмережі речник Ердогана.

У 8-мільйонній Австрії проживає близько 500 тис. мусульманів. Більшість з них – турки. Закони країни забороняють фінансування імамів з-за кордону та змушують до використання перекладеного на німецьку Корану.

Зараз ви читаєте новину «Австрія закриває мечеті – Ердоган погрожує релігійною війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути