четвер, 02 лютого 2023 10:38

Австрія видала візи російським політикам із санкційних списків

Австрія видала візи російським політикам із санкційних списків
Автсрія видала візи прокремлівським політикам та журналістам. Фото: УП

Влада Австрії видала візи членам російської делегації для участі у засіданні Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Проходитиме 23-24 лютого у Відні, пише Der Standard.

Усі члени делегації перебувають у санкційних списках Європейського Союзу. Серед них прокремлівські політики та журналісти, зокрема очільник делегації Петро Толстой та Леонід Слуцький, відомі заявами на підтримку війни проти України.

Міністерство закордонних справ Австрії підтвердило, що видали візи росіянам. Пояснюють, що це є "юридичним зобов'язанням з боку Австрії як приймаючої держави".

"Австрія уклала з ОБСЄ угоду про офіційну штаб-квартиру, і тому, відповідно до міжнародного права, зобов'язана надавати в'їзд делегатам усіх держав-учасниць ОБСЄ", – зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вдарили новими санкціями по військовій машині Путіна

Стосовно того, що більшість членів делегації Росії під санкціями, в МЗС Австрії заявили, що "санкції ЄС передбачають виняток із заборони на в'їзд саме для таких випадків".

"Ми заздалегідь тісно консультуємося з нашими партнерами (зокрема й з Україною) та інформуємо їх про процедуру. Дозвіл на в'їзд буде дійсний виключно в дні участі у засіданні", – додали в австрійському МЗС.

Членам Європейського союзу варто вислати послів Росії. Немає сенсу тримати їх у своїх столицях, сказав міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Заявив, що це вже не дипломатична установа, а пропагандистська, яка приховує воєнні злочини і взагалі просуває геноцидний порядок денний. Нещодавно Литва була єдиною країною, в якій не було російського посла.

Зараз ви читаєте новину «Австрія видала візи російським політикам із санкційних списків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути