неділя, 17 березня 2019 22:33

Авіакатастрофи в Ефіопії та Індонезії мають схожі риси

Авіакатастрофи в Ефіопії та Індонезії мають схожі риси
В Ефіопії розбився лайнер авіакомпанії Ethiopian Airlines. Фото: Rambler

Дані з "чорних скриньок" літака Boeing 737 MAX 8, який 10 березня впав у Ефіопії, та лайнера, який розбився у жовтні 2018 року в Індонезії, вказують на "схожі риси" цих двох авіакатастроф.

"Між рейсом 302 авіакомпанії Ethiopian Airlines та рейсом 610 індонезійської авіакомпанії Lion Air помічено чіткі схожі риси, які стануть предметом подальшого вивчення під час розслідування", - заявила міністр транспорту Ефіопії Дагмавіт Могес, передає DW.

Попередній звіт щодо катастрофи літака Ethiopian Airlines буде оприлюднено за 30 днів.

Міністр також повідомила, що американські й ефіопські експерти отримали з "чорних скриньок" всю потрібну їм інформацію та підтвердили її достовірність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак міняв висоту і прискорювався: деталі катастрофи Boeing 737 MAX 8 в Ефіопії

Тим часом американське видання Seattle Times повідомило про кілька значних дефектів нової системи контролю за польотами (MCAS), яка застосовується на літаках сімейства Boeing 737 MAX. Утім, речник авіабудівної компанії зазначив, що MCAS була сертифікована відповідно до вимог Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

10 березня внаслідок авіакатастрофи літака Ethiopian Airlines, що виконував рейс із Аддис-Абеби до столиці Кенії Найробі, загинули 157 осіб - громадяни 35 країн.

Експлуатацію літаків Boeing 737 MAX тимчасово призупинили в ЄС, а також у США, Китаї, Японії, Україні й багатьох інших країнах.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофи в Ефіопії та Індонезії мають схожі риси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути