пʼятниця, 15 березня 2019 07:48

Літак міняв висоту і прискорювався: деталі катастрофи Boeing 737 MAX 8 в Ефіопії

Літак міняв висоту і прискорювався: деталі катастрофи Boeing 737 MAX 8 в Ефіопії
Командир авіалайнера Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines запросив дозволу на повернення вже через 3 хвилини після вильоту з аеропорту в Аддіс-Абеби. Фото - 112

Командир авіалайнера Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines запросив дозволу на повернення вже через 3 хвилини після вильоту з аеропорту в Аддіс-Абеби. Оскільки повітряне судно занадто швидко набирало швидкість.

Із переговорів між екіпажем лайнера і авіадиспетчерами відомо, вже через хвилину після зльоту командир спокійним голосом повідомив про наявність проблем з "управлінням польотом". Через 2 хвилини диспетчери звернули увагу на те, що літак рухається незвично. Через 3 хвилини командир запросив дозволу на повернення, при цьому його голос свідчив, що він знаходиться в паніці. Про це йдеться в статті, опублікованій у газеті The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про чоловіка, який уникнув авіакатастрофи в Ефіопії

Як уточнили джерела видання, диспетчери дійшли до висновку, що має місце надзвичайна ситуація ще до того, як екіпаж повідомив про це. Вони, зокрема, помітили, що літак міняв висоту польоту на десятки метрів, що свідчило про наявність серйозних проблем, а також "прискорювався значно сильніше, ніж вважається звичайним".

Контакт з літаком був втрачений приблизно через 5 хвилин після його зльоту, йдеться в матеріалі.

Літак зник з радарів, коли знаходився над "закритою військовою зоною", відзначає видання. Перед цим він різко повернув праворуч. До цього часу диспетчери вже дозволили повернення повітряного судна в аеропорт вильоту.

Вранці, 10 березня, розбився лайнер авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів в Найробі. На борту літака знаходилося 149 пасажирів і вісім членів екіпажу. Лайнер виконував рейс за маршрутом Аддіс-Абеба – Найробі.

Зараз ви читаєте новину «Літак міняв висоту і прискорювався: деталі катастрофи Boeing 737 MAX 8 в Ефіопії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути