вівторок, 28 січня 2020 08:07

Авіакатастрофа в Афганістані: у Пентагоні дали перші коментарі

Авіакатастрофа в Афганістані: у Пентагоні дали перші коментарі
Літак повітряних сил США розбився в афганській провінції Газні. Фото - slovoidilo.ua

Літак, який розбився в афганській провінції Газні, належав Повітряним силам США.

Проте інформація про те, що він був збитий, поки не підтверджується. Про це заявив начальник штабу Збройних сил США генерал Дейв Голдфейн, передає CNBC.

Літак Bombardier E-11 зазнав аварії на території, що знаходиться під контролем талібів. При цьому генерал не зміг підтвердити інформацію про те, що літак був обстріляний. Також він не зміг нічого сказати про долю екіпажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талібан взяв на себе відповідальність за падіння літака в Афганістані

Виступаючи перед журналістами під час брифінгу в Пентагоні, міністр оборони Марк Еспер заявив, що він "обізнаний про ситуацію" і що йому поки більше нічого повідомити.

Офіційний представник збройних сил США в Афганістані полковник Сонні Леггетт заявив, що причина аварії розслідується і що немає ніяких ознак того, що аварія була викликана ворожим вогнем.

На території Афганістану, підконтрольній талібам, розбився і загорівся літак. Усі, хто був на борту, загинули. Наразі невідомо скільки людей загинуло. Авіакатастрофа сталася у гірському масиві у східній провінції Газні 27 січня о 13:15 за місцевим часом. Вищі державні чиновники спочатку повідомили, що це "Боїнг 737-400", авіакомпанії Ariana Afghan Airlines із 83 пасажирами на борту. Але державний перевізник спростував претензії. Згодом посадовці відмовилися від заяв і заявили, що літак, ймовірно, іноземний.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа в Афганістані: у Пентагоні дали перші коментарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути