середа, 19 травня 2021 08:42

Атака на найбільший трубопровід США: хакери отримали $90 млн у біткоїнах

Атака на найбільший трубопровід США: хакери отримали $90 млн у біткоїнах
Розробник DarkSide отримав $15,5 млн, а ще близько $74,7 млн пішли його афілійованим особам. Фото: Reuters

Хакерське угруповання DarkSide, яке повʼязують з Росією, отримало після зламу найбільшого в США паливного трубопроводу Colonial Pipeline $90 млн викупу в біткоїнах з 47 криптогаманців.

Експерти ідентифікували біткоїн-гаманець, який зловмисники використовували для збору грошей, повідомляє NBC News із посиланням на дослідження аналітичної компанії Elliptic. Розробник DarkSide отримав $15,5 млн, а ще близько $74,7 млн надійшли до його філій. Середній платіж від організацій, ймовірно, склав $1,9 млн. Colonial Pipeline заплатила близько $5 млн.

"Наскільки нам відомо, цей аналіз включає всі платежі, вироблені для DarkSide, однак можуть бути виявлені й інші транзакції, а ці цифри варто розглядати як нижню межу", - зауважив співзасновник Elliptic Том Робінсон.

Експерти у сфері безпеки з Intel 471 заявляють, що DarkSide оголосила про саморозпуск після втрати доступу до своїх серверів і спустошення гаманців із криптовалютою. Припускають, що залишені після операцій $5,3 млн були заморожені урядом США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гібридна війна: Росія посилила кібератаки на Україну

У Вашингтоні та ще 17 штатах оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну хакерську атаку на найбільший трубопровід США Colonial Pipeline 7 травня. Компанія повідомила, що перекрила трубопровід на дистанції майже 9 тис. км у відповідь на кібератаку. Мережа Colonial Pipeline забезпечує доставку 45% усього палива на східному узбережжі країни. Зокрема, штат Нью-Йорк і його найбільші аеропорти.

Зараз ви читаєте новину «Атака на найбільший трубопровід США: хакери отримали $90 млн у біткоїнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути