неділя, 05 червня 2022 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Армія з обличчями вбивць, які ґвалтують людей" - Ґрібаускайте про путінських військових

"Армія з обличчями вбивць, які ґвалтують людей" - Ґрібаускайте про путінських військових
Колишня президента Литви Даля Грибаускайте тримає прапор України. Фото: facebook.com/D.Grybauskaite

Експрезидентка Литви Даля Ґрібаускайте прокоментувала підсумок перших 100 днів повномасштабної війни Росії проти України.

За її словами, Україна показала свою міць усьому світові в боротьбі проти російської агресії. А розуміння сусідства від 24 лютого змінилося, розповіла політикиня в інтерв'ю ведучій Наталії Мосейчук, пише ТСН.

"Така брутальна й нецивілізована війна була шоком для всіх. У ці перші 100 днів усе оберталося довкола цієї війни, увесь світ. Наше розуміння безпеки й сусідства змінилося.

Ми ніколи не очікували такої брутальної та нецивілізованої армії з обличчями вбивць, які ґвалтують людей, знищують усе на своєму шляху. Тож саме це було для нас шоком, не просто несподіванкою. Звісно, позитивним сюрпризом були потужність і боєздатність українського народу, і бажання захищати свою країну. Бо за вами - ваша Батьківщина, а за росіянами лише путінська земля. Нічого більше. Путінстан. Ця мотивація стала хорошим прикладом для всіх нас", - зазначила Грибаускайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони Путіна не скинуть" - Ґрібаускайте розвіяла ілюзію щодо росіян

Наголосила, що із самого початку Захід був шокований і вагався, чи допомагати Україні. Однак зараз, стверджує Ґрібаускайте, він поступово нарощує цю допомогу.

"І я радію, коли бачу це. Але, звісно, досі цього недостатньо, бо Україна зазнає великих втрат, особливо людських. І руйнування міст надто серйозні. Однак принаймні Захід почав накладати санкції і постачати важче озброєння. І це вже непогано в порівнянні з тим, що було на початку", - підкреслила експрезидентка.

Вона переконана: майбутнє Росії - це обличчя країни кривавих убивць і терору:

"Їхнє майбутнє з Путіним сьогодні - це тоталітарний режим. Якщо вони йдуть до такого майбутнього, будь ласка. Ми не хочемо бути поруч з ними в такому майбутньому".

3 червня було рівно 100 днів як український народ і воїни Збройних сил України протистоять повномасштабній російській агресії. До цієї дати президент Володимир Зеленський записав спільне відео із членами своєї команди. Він наголосив, що "перемога - наша".

Зараз ви читаєте новину «"Армія з обличчями вбивць, які ґвалтують людей" - Ґрібаускайте про путінських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути