середа, 18 січня 2023 08:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Армійська реформа Шойгу може вплинути на хід війни – у США пояснили, як і коли

Армійська реформа Шойгу може вплинути на хід війни – у США пояснили, як і коли
Реформа армії РФ, оголошена міністром оборони країни Сергієм Шойгу, може змінити співвідношення сил на фронті в Україні через пів року. Фото: ТАСС

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про реформування армії в рамках підготовки до затяжної війни в Україні.

Це може вплинути на перебіг бойових дій через пів року за умови виконання плану щодо збільшення чисельності російських військ, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

На думку аналітиків, плани міноборони РФ демонструють намір Москви реформувати збройні сили для ведення великомасштабних бойових дій із застосуванням звичайних озброєнь загалом, а не лише для нинішньої війни проти України.

Номінально Росія може формувати нові дивізії. Але досі незрозуміло, чи зможе Росія створити достатньо сил, щоб повністю укомплектувати їх до доктринальної чисельності в умовах цієї війни, зазначили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готуються захопити ще одну область

В ISW нагадали, що раніше Шойгу робив заяви про російські військові реформи, які так і не були реалізовані. Наприклад, у травні 2022 року, коли він закликав до формування 12 нових підрозділів Західного військового округу (ЗВО) та набрати 100 тис. резервістів у серпні 2021 року.

Намічені Шойгу Реформа та експансія в масштабах не відбудеться вчасно, щоб суттєво вплинути на війну в Україні на багато місяців. Але вона може змінити співвідношення сил на період до 2024 року та створити умови для значно серйознішої військової загрози з боку Росії, в тому числі НАТО, припустили аналітики.

В України, ймовірно, збережеться вікно можливостей до літа і протягом усього літа, якщо Захід надасть їй необхідну підтримку, зазначили в ISW.

17 січня стало відомо, що Сергій Шойгу нібито побував в зоні проведення так званої спецоперації з "інспекцією". Під час візиту Шойгу заявив, що в найближчі три роки збільшиться чисельність армії РФ. До 2026 року кількість російських військ має становити 1,5 млн.

Росія може збільшити чисельність військ шляхом збільшення призовного віку до 30 років. Таким чином російське керівництво планує розширити свою армію без мобілізації, вважає британська розвідка.

Президент Росії Володимир Путін найближчими днями може оголосити в Росії другу хвилю мобілізації. Серед можливих дат 18 січня, вважає ISW.

Зараз ви читаєте новину «Армійська реформа Шойгу може вплинути на хід війни – у США пояснили, як і коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути