субота, 10 грудня 2022 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Арбітр правди" Путін залишається в скрутному становищі – ISW

"Арбітр правди" Путін залишається в скрутному становищі – ISW
Російський диктатор Володимир  Путін грає роль "арбітра правди" у Росії. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін залишається в скрутному становищі.

У ньому він покладається лише на підтримку націоналістичної спільноти, щоб згуртувати підтримку для війни в Україні. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Путін грає роль так званого "арбітра правди". Тобто прагне контролювати популярність мілітарних блогерів, одночасно звертаючись до них із критикою безпекових органів РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хоч завтра": Кремль назвав нову умову закінчення війни в Україні

"Путін, ймовірно, намагається зберегти позицію, яку він намагався займати протягом свого правління: президент усвідомлює всі російські проблеми, але не несе за них безпосередньої відповідальності. Путін давно назвав російське міноборони "цапом відбувайлом" за свої невдачі, але квазіофіційна спільнота мілітарних блогерів може становити загрозу для його удаваного ігнорування проблем", – йдеться в огляді.

Раніше російський опозиціонер Геннадій Гудков заявив, що відведення військ РФ з України лише наблизить крах Путіна та його режиму.

"Путін взагалі впевнений у собі і в нього немає жодних вагань і сумнівів. Він каже: "Усе нормально, час працює на нас. Ми зараз руйнуємо інфраструктуру України, нам не важливо скільки загине. Головне, що ми затягнемо війну і за цей час зруйнуємо інфраструктуру України, вони самі завиють і приповзуть на колінах просити про помилування та мир". Усі ці дзвінки Шольца і Макрона (канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франці Емануеля Макрона. – Gazeta.ua) лише зміцнюють його надію в тому, що він переможе", – вважає Гудков.

Володимира Путіна визнали "невдахою року". Звання отримав за провальну агресію проти України.

Провал в Україні призвів до втрати репутації Путіна у світі й у самій РФ, повідомляє американське видання Politico. Саме воно і присвоїло диктатору звання невдахи.

Зараз ви читаєте новину «"Арбітр правди" Путін залишається в скрутному становищі – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути