вівторок, 30 квітня 2019 12:09

Японський імператор більше не хоче правити
5

Правління Акіхіто тривало 30 років
Фото: AP
Правління Акіхіто тривало 30 років
Правління Акіхіто тривало 30 років
Правління Акіхіто тривало 30 років
Правління Акіхіто тривало 30 років

Японський імператор 85-річний Акіхіто зрікається свого престолу. 30 квітня він завершить обряди передання влади. Для цього відвідав три святилища на території свого палацу у Токіо.

Про зречення престолу Акіхіто символічно повідомив верховній богині Сонця Аматерасу, міфічній праматері династії японських монархів, колишнім імператорам та богам синтоїстського пантеону. До цього імператор здійснив 11 подібних поїздок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японська принцеса вийшла заміж за простолюдина

Офіційна церемонія зречення від престолу відбудеться після обіду за участю представників японської влади, суддів та очільників місцевих органів самоврядування. З 1 травня престол займе 59-річний принц Нарухіто.

"Нам подобається нинішній імператор. Він багато працював для людей, він дуже вдумливий і добрий до всіх", - розповів очевидець церемонії, японець Канаме.

Акіхіто стане першим японським монархом за останні 200 років, який складе свої повноваження. Донині імператор Японії міг залишати престол тільки перед смертю.

Правління Акіхіто тривало 30 років. Цей період називають ерою Хейсей – "мирне правління". Після приходу Нарухіто настане нова ера – Рейва, що означає "прекрасна гармонія". Улітку 2016 року Акіхіто заявив, що відмовляється від престолу через проблеми зі здоров'ям. Для цього парламенту Японії довелося ухвалити спеціальний закон.

Зараз ви читаєте новину «Японський імператор більше не хоче правити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути