субота, 12 квітня 2008 17:40

Японська художниця привезла до Києва живих прибульців (ФОТО)

Маленький космос у центрі Києва. У день космонавтики PinchukArtCentre відкрив для публіки виставку однієї із найвідоміших японських художниць. Містика, історія і новітні технології знову здивують відвідувачів центру сучасного мистецтва. Тут можна доторкнутися до інопланетян і побачити, як зірки згоряють у атмосфері.

Художниця-фантастка Маріко Морі заглядає у минуле і майбутнє і закликає не боятися незрозумілого.

Це її перша експозиція у Східній Європі. На виставці представлені роботи, створені впродовж останніх 15 років, - фотографія, живопис, скульптура і інсталяції.

Виставка, яку художниця привезла в Київ, – найповніша з усіх, представлених у Європі.

Маріко – культова японська художниця. Живе у Нью-Йорку. Переговори про приїзд до Києва тривали кілька місяців. Експозицію сто людей із різних країн світу монтували аж 5 тижнів. Усі експонати – із прихованим змістом.

Крістіна Цветанов-Паркінг, директор виставки: "Камені символізують доісторичні часи. У всьому світі є скульптури, які робили наші пращури, і ніхто достеменно не знає навіщо. Маріко фотографувала їх і в такий спосіб хотіла поєднати минуле, сучасне, майбутнє".


Роботи Маріко Морі - це перетин і поєднання східної міфології і західної культури. У них відчувається дивовижний синтез сучасної поп-культури, моди, дизайну, музики, традиційної японською манга, буддизму, релігії синто і наукової фантастики.

Художниця працює в багатьох жанрах: живопис, фотографії, 3D-відео, скульптури, інсталяції і перфоманс.

Експозиція "Єднання" (Oneness) отримала свою назву від роботи, створеної японською художницею в 2003 році після теракту 11 вересня, 2001 в Нью-Йорку, вона вже належить PinchukArtCentre.

Інтерактивна інсталяція являє собою 6 інопланетян заввишки в 1 метр, що узялися за руки і стоять у колі, закликаючи землян подолати бар"єр одвічного страху перед незвіданим.

Якщо обняти одного з цих симпатичних прибульців, у нього "спалахнуть" очі і почне битися серце.

Вхід на виставку вільний і єдина платна інсталяція – Вейв Уфо. Уперше її представили на 51 Венеційському бієнале. Усередину капсули одночасно може зайти троє. Люди з датчиками на лобі лягатимуть у коло і на моніторі спостерігатимуть, які дивні картини може створити їхній мозок.

Збір від квитків піде на благодійність. Організатори кажуть, це ще дасть змогу уникнути черг і натовпів

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Японська художниця привезла до Києва живих прибульців (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути