четвер, 27 грудня 2018 06:30

Японія вперше за 30 років відновлює промисел китів

Японія вперше за 30 років відновлює промисел китів
Японія поновлює промисел китів. Фото: Новое время

Уряд Японії прийняв рішення з липня 2019 року вийти з Міжнародної китобійної комісії (International Whaling Commission, IWC).

Це означає, що Японія вперше з 1986 року почне промисел китів в своїх територіальних водах та у виключній економічній зоні, передає Kyodo.

Рішення Токіо викликано протиріччями з іншими країнами-членами IWC, які блокували пропозиції відновити полювання на китів, популяціям яких ніщо не загрожує.

"У IWC два завдання - підтримка чисельності китів і організований розвиток китобійної галузі. Незважаючи на те, що наукові дані свідчать про великі популяції китів певних видів, інші члени IWC відмовилися робити кроки в напрямку спільної позиції щодо ефективного управління ресурсами", - заявив головний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга.

За словами Суги, "китобійний промисел в Японії буде здійснюватися відповідно до норм міжнародного права і в межах квот, розрахованих за стандартами IWC".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада на порозі вирішення майбутнього "зеленої" енергетики в Україні

Вихід Японії з IWC не означає, що китобої почнуть безконтрольний вилов величезних ссавців. По-перше, попит на китове м'ясо в країні невисокий, і велика частина цього продукту, що добувається в наукових цілях, виявляється в держсховищах. По-друге, Японія як і раніше підпорядковується положенням Конвенції ООН з морського права, яка наказує міжнародне співробітництво по китобійним питанням.

Зараз ви читаєте новину «Японія вперше за 30 років відновлює промисел китів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути