Ексклюзиви
середа, 16 березня 2022 08:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Японія скасувала умову, яка блокувала приїзд українських біженців

Японія скасувала умову, яка блокувала приїзд українських біженців
Українці, які вимушено покинули Україну, зможуть працювати в Японії. Фото: pixabay.com

Уряд Японії дозволив в'їзд українським біженцям, навіть якщо у них немає родичів або знайомих в країні, які могли б виступити як поручитель.

Про це пише Japan Today.

В'їзд переселенців з України спочатку вимагав, щоб поручителями виступали їхні родичі або знайомі в Японії. За такими умовами з 24 лютого по 13 березня Японія прийняла 47 біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для українців спростили перетин кордону з Молдовою та Польщею: допоможе "Дія"

У прикордонній службі мають намір вивчати і зважувати кожен випадок і видавати короткострокову візу для перебування в Японії на індивідуальний термін. Станом на 16 березня посвідку на проживання в Японії отримали близько 1900 українців.

Українським дипломатам в Японії вдалося домовитися про працевлаштування евакуйованих українців. Ті, хто отримає право на короткострокове проживання в вкраїні, дозволять змінити свої візи з правом трудової діяльності на один рік, повідомив міністр юстиції країни Есіхіса Фурукава.

Понад 3 млн людей покинули Україну після вторгнення російських окупантів 24 лютого. З них 1,4 млн - діти, 157 тис. - громадяни третіх країн, свідчать дані ООН.

До Польщі вимушено переїхали 1,7 млн біженців, понад 450 тис. - до Румунії, близько 350 тис. - до Молдови, майже 265 тис. - до Угорщини, близько 215 тис. - до Словаччини. До країни-агресорки РФ виїхали понад 140 тис. біженців, до Білорусі - понад 1200.

Зараз ви читаєте новину «Японія скасувала умову, яка блокувала приїзд українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути