середа, 28 вересня 2022 15:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Анексія окупованих територій: Держдума РФ збирається на позачергове засідання

Анексія окупованих територій: Держдума РФ збирається на позачергове засідання
Держдума РФ збирається на позачергове засідання. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін скликає депутатів на позачергове засідання, яке відбудеться 3 жовтня.

На ньому планують розглянути "приєднання" тимчасово окупованих територій України після незаконних "референдумів", пише російське пропагандистське видання "РИА Новости".

За словами Володіна, таке коригування потрібне, щоб депутати мали час ухвалити так звані законодавчі рішення за підсумками псевдореферендумів на захопленій частині Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц: Путін робить помилку за помилкою

"Ідеться про перенесення регіонального тижня з 3 жовтня на 10. Відповідно, 3 жовтня пропонується провести пленарне засідання для того, щоб до цього провести засідання Ради та інші необхідні за регламентом засідання Державної думи та комітетів. Початок о 14:00 ", – заявив Володін.

Додав, що депутатам Держдуми він запропонував залишитися наступного тижня у Москві для "ухвалення рішень щодо "референдуму" на Донбасі, Херсонській та Запорізькій областях".

На окупованих територіях України оголосили результати псевдореферендумів. Їх оприлюднили керівники окупаційних адміністрацій.

Так, за включення так званої ЛНР до складу РФ нібито проголосували 98,42% жителів, окупованої частини Запорізької області – 93,11%, окупованої частини Херсонської області – 87,05%, так званої ДНР – 99,23% жителів.

Президент Володимир Зеленський назвав фарсом псевдореферендуми. Він заявив, що будь-які злочинні дії Росії нічого не змінять для України.

Фейкові "референдуми" відбувалися під контролем російських військових, які супроводжували членів "виборчих комісій" під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

Україна закликає ЄС, НАТО та Групу семи негайно суттєво підвищити тиск на державу-агресора Росію. Потрібні, зокрема, нові жорсткі санкції проти Росії, та суттєво збільшити військову підтримку України.

Зараз ви читаєте новину «Анексія окупованих територій: Держдума РФ збирається на позачергове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути