Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2023 07:33

Аналітики ISW прокоментували заяви Путіна війну в Україні та цілі РФ

Аналітики ISW прокоментували заяви Путіна війну в Україні та цілі РФ
Російський диктатор Володимир Путін 14 грудня провів пресконференцію. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін використав пресконференцію 14 грудня, щоб розповісти про свої цілі в Україні.

Він також обговорив конкретні оперативно-тактичні ситуації на фронті та занепокоєння російських військовослужбовців і добровольців у набагато публічніший спосіб, ніж у своїх попередніх заявах про війну з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це у новому огляді зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Путін значну частину свого виступу присвятив війні в Україні. Це свідчить про зростання його впевненості в тому, що він може звертатися до російської громадськості з цього питання. А це, у свою чергу, може свідчити про його впевненість у перспективах Росії в Україні після відносно успішних російських оборонних операцій у західній частині Запорізької області та відчутних коливань у підтримці України з боку Заходу.

Водночас диктатор не запропонував нового підходу до війни, не сказав, як Росія має намір досягти перемоги в Україні, і не уточнив, як виглядатиме російська перемога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зізнався, що хоче пережити Захід. Він помиляється - Держдеп

"Багато заяв Путіна від 14 грудня схожі на шаблонні заяви про російську війну в Україні, які він зробив, наприклад, під час виступу на засіданні колегії Міністерства оборони Росії майже рік тому. Путін не описав, які саме зміни в українських Збройних силах становитимуть "демілітаризацію". Хоча мета Росії майже напевно полягає в тому, щоб позбавити Україну засобів для самозахисту і дозволити Росії нав'язувати Україні свою волю силою, коли Кремль цього забажає", - йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що заклики Путіна до українського "нейтралітету" є вимогами до України внести зміни до Конституції, яка нині зобов'язує Україну прагнути до членства в НАТО, і взяти на себе зобов'язання не вступати до Альянсу або Європейського Союзу.

Це є частиною переліку ширших російських цілей за межами України, які включають постійний мораторій на розширення НАТО, заборону на розміщення західних ударних озброєнь поблизу Росії, а також фактичне повернення сил НАТО до рівня 1997 року.

Путін вчергове висловив своє небажання брати участь у переговорах з Україною. Він заявив, що мир буде лише тоді, коли Росія досягне своїх максималістських цілей.

Аналітики ISW стверджують, що максималістські цілі Путіна рівнозначні повній капітуляції України і Заходу. Вони також не відповідають інтересам України і Заходу.

Путін також заявив, що угруповання російських військ в Україні є набагато більшим, ніж визнають навіть російські офіційні особи. Ймовірно, диктатор намагається одночасно зняти постійні побоювання Росії щодо нової хвилі мобілізації та деморалізувати Захід і Україну.

Російський президент Володимир Путін сказав, що цілі "спеціальної воєнної операції" не міняються. На щорічній пресконференції заявив, що лише після виконання цих цілей настане мир.

Він також заявив, що проти України зараз воює 617 тис. російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW прокоментували заяви Путіна війну в Україні та цілі РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути