пʼятниця, 22 грудня 2017 17:06

Американський генерал закликає готуватися до війни з Росією

Американський генерал закликає готуватися до війни з Росією
Генерал Неллер закликав готуватися до війни з Росією. Фото: fdlx.com/

Готуватися до збройного протистояння з Росією закликає американський генерал Роберт Неллер, комендант корпусу морської піхоти США.

Він закликав місію американських морпіхів у Норвегії бути готовими до загострення ситуації у регіоні, повідомляє Military.com.

Неллер вперше відвідав норвезьку військову базу поблизу Трондгейма у рамках щорічного різдвяного туру.
Генерал зустрівся із військовими із батальйону морських котиків Warlords, котрих закинули в Норвегію під час серпневої ротації. Вони замінили членів батальйону Typhoon, котрий знаходився в країні із січня 2017.

"Будьте готовими до бою весь час, бо на горизонті видніється до дупи велика бійка. Сподіваюся, що я помиляюся, але наближається війна, - звернувся Неллер до солдатів - Ваша присутність тут — це боротьба. Інформаційна боротьба, політична боротьба".

На його думку, тихоокеанський регіон та Росія опиняться у фокусі військових найближчим часом.

США вважають Росію головною загрозою, нагадав генерал. Цю позицію вони підтвердили у новій Національній стратегії безпеки, опублікованій 18 грудня.

"Своїм вторгненням в Грузію та Україну Росія довела, що здатна порушити суверенітет країн в регіоні", - заявив генерал. Нагадав, що Росія використовує інструменти інформаційної війни, щоб втручатися у справи інших країн та вдаватися до військової агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні журналісти спрогнозували, чим закінчиться політика Путіна

"Просто пам'ятайте, чому ви тут. Вони спостерігають, - звернувся до солдатів старшина Рональд Грін, котрий супроводжував генерала. - Як ви спостерігаєте за ними, так і вони спостерігають за вами. У нас тут 300 морпіхів. Ми могли б збільшити це число до 3000 за одну ніч. Ми можемо підняті планку."

Неллер та Грін наголосили, що мирна місія військових може змінити свій характер, якщо обставини зміняться. На їхню думку, навіть невеликий загін "морських котиків" має стратегічне значення.

Прес-серкетар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що рішення США про постачання Україні летальної зброї може призвести до кровопролиття. Пєсков заявив, що повідомлення американської преси про постачання Україні летальної зброї не відповідають дійсності, оскільки "офіційних рішень щодо цього не приймали".

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал закликає готуватися до війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути