субота, 05 вересня 2020 13:29

Американський адвокат пояснив, для чого Росія навмисне збила МН17

Американський адвокат пояснив, для чого Росія навмисне збила МН17
Адвокат у справі МН17 наполягає, що Росія авмисне збила літак. Фото з суду у Гаазі в березні: Слово і Діло

Росія готувалася до збиття пасажирського літака, заявив американський адвокат Джеррі Скіннер, який представляє інтереси родичів загиблих рейсу МН17 у Європейському суді з прав людини.

"Це було зроблено навмисно із конкретним наміром – збити авіалайнер і вбити невинних. Інакше навіщо Росії долати сотні кілометрів до району, який утримують бойовики, де коридор комерційної авіації надавав їм цілі. Було ініційовано вторгнення, якому також передувало повільне проникнення російських військових "у відпустку". Групи контролю над озброєнням протягом кількох місяців, ще до нападу, спостерігали за важким озброєнням у цій місцевості. Якщо ти стоїш посеред дороги, то тебе зіб'є машина, якщо стоїш під коридором, який використовується для комерційного авіасполучення, – над тобою пролетить літак. Це означає, що вони хотіли збити комерційний літак", - сказав Скіннер в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто стоїть за фейковими новинами про катастрофу рейсу МН17

Якщо подивитися на те, яку зброю РФ відправляла в Україну, то на його думку, це свідчить про повноцінну воєнну кампанію за участю російської армії.

"Вони перевозили танки, системи залпового вогню, обладнання та людей. Мені здається, метою РФ було звинуватити у збиті літака Україну та використати це як привід увести війська. То була провокація, збивали навмисно", - наголосив.

У Нідерландах навпроти будівлі суду до початку процесу по справі про катастрофу малазійського боїнга MH17 у небі над Донбасом російська пропаганда показала "фільм" про свою версію трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Американський адвокат пояснив, для чого Росія навмисне збила МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути