субота, 03 лютого 2018 06:06

Активісти домагаються скасування принизливого тесту на незайманість

Автор: uk.businessinsider.com
  Наречений може розірвати шлюб, якщо наречена не пройде перевірку на цнотливість.
Наречений може розірвати шлюб, якщо наречена не пройде перевірку на цнотливість.

Перевірку дівочої цноти після першої шлюбної ночі намагається скасувати громадський рух у індійському штаті Магараштра.

Традиції залишилися у кочовому племені канджарбгат, котре нараховує 200 тис. осіб. Перевірку вважають невід'ємною частиною будь-якого весілля. Її організовує панчаят - місцева сільська рада, розповідає ВВС.

Нареченому та нареченій дають біле простирадло і відправляють в готельний номер. Його знімає панчаят або одна із родин молодят. Відсутність крові означає серйозні наслідки. Вважається, що така жінка зганьбила себе. Її можуть побити члени власної родини. Наречений має право розірвати шлюб.

Традиція зберігається, хоча експерти довели: під час першого статевого акту у жінки не завжди йде кров.

"Якщо жінка багато займалася спортом чи мастурбувала, крові може не бути. Обережний партнер також може запобігти кровотечі", - говорить Соня Найк, геніколог із Делі, столиці країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс в першу шлюбну ніч: старовинні та сучасні традиції в різних країнах світу

22-річна Аніта була вимушена пройти принизливу перевірку. Вона знала, що крові не буде, бо мала відносини зі своїм обранцем до шлюбу.

"Я думала чоловік стоятиме за мене, але коли його спитали, я "чиста" чи "нечиста", він показав чисте простирадло і назвав мене підробкою", - розповідає жінка. - Я була приголомшена. Я була з ним у інтимних відносинах протягом 6 місяців. Він сам на цьому наполягав. Сільська рада оголосила мене "нечистою". Всі покинули мене. Я просто не можу припинити плакати".

Чоловік Аніти хотів розірвати шлюб. У справу втрутилися соціальні працівники. Звернулися до поліції. Подали на чоловіка до суду.

Панчаят заборонив "підробленому" подружжю відвідувати будь-які громадські заходи, в тому числі і засідання.

"Коли я завагітніла, чоловік постійно питав мене — чия це дитина. Його про це питали в панчаяті", - скаржиться.

Два місяці тому родина чоловіка вигнала жінку з дому з немовлям. Повинна була повернутися до батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка продавала незайманість доньки-підлітка за $26,5 тис.

Автор: ВВС
  Вівек Тамайчекар очолює кампанію проти тестів на незайманість
Вівек Тамайчекар очолює кампанію проти тестів на незайманість

Громадський активіст 25-річний Вівек Тамайчекар почав кампанію у своїй общині, що відмовитися від тесту на незайманість. Називає практику "регресивною", наполягає — вона повинна закінчитися.

У 12 років Тамайчекар відвідав церемонію, де натовп кидав у наречену своїм взуттям. Говорить, тоді нічого не збагнув, але ситуація його дуже вразила. Тепер він та його кохана оголосили своєму панчаяту — перевірку проходити не будуть. Хоче, щоб свідомість прокинулася в інших членів спільноти.

"Перевірка - це грубе порушення права подружжя на особисте життя", - говорить чоловік.

Створив спільноту у WhatsApp під назвою "спинімо ритуал Ц" ( stop the V ritual), зібрав 60 однодумців. Разом проводять просвітницьку роботу.

Панчаяти розгорнули пропаганду проти активістів. Закликають піддати їх суспільному бойкоту. Стверджують - молоді люди прагнуть зламати устрій життя канджабгату.

Тамайчекар налаштований іти до останнього.

Із Карімом познайомилася під час студентської програми обміну І Були волонтерами, – розповідає 34-річна Емілі Донн з американського Сан-­Дієго. – За три місяці заручилися. За півроку я вийшла заміж за Каріма. Ми зробили весілля у західному стилі. Одразу після одруження Карім попросив мене звільнитися. За місяць його мати попрохала зробити дублікат ключів. Я обурилася, бо це порушувало наші кордони. Тоді вона стала приходити без попередження. Тричі я не відчиняла дверей, бо мала плани. Карім попросив не робити більше такого, бо це сильно її ображає. Яким би освіченим і прогресивним не був чоловік-турок, в усьому, що стосується матері, він – консерватор.

Зараз ви читаєте новину «Активісти домагаються скасування принизливого тесту на незайманість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути