четвер, 17 вересня 2020 15:10

Агресивні косатки атакують судна

Агресивні косатки атакують судна
Косатки / Pixabay

Матроси невеликих човнів, які плавають уздовж іспанського і португальського берегів, заявляють про напади агресивних косаток.

Хижаки атакують човни з невідомих причин. Справою зацікавилися науковці. Про це пише The Guardian.

Останній інцидент стався 11 вересня, коли косатка навмисне врізалася в корму яхти щонайменше 15 разів біля берегів іспанського міста Ла-Корунья. Судном не можна було керувати. Його відтягнули в порт.

30 серпня косатки напали на судно за 110 км від іспанського міста Віґо. Того ж дня пошкодили стерно іспанського військового корабля Mirfak.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали рідкісний вид косаток

Науковці не знають, чому змінилася поведінка косаток біля іберійського узбережжя Атлантичного океану. За словами експертів, ці ссавці часто йдуть за човнами, але ніколи не бували настільки агресивними, щоб навмисне сильно врізатися в судна.

Іспанська влада застерігає човни, що плавають уздовж їхнього узбережжя, щоб трималися подалі від косаток. За словами матросів суден, це складно і здається загрозливим, адже хижаки переслідують човни та яхти.

Косатки - водні ссавці родини дельфінових. Найбільші хижі дельфіни. Заради їжі на людей не нападають. Легко піддаються дресируванню. Бували випадки нападу на людей в дельфінаріях під час стресу чи інших психологічних проблем.

Зараз ви читаєте новину «Агресивні косатки атакують судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути