пʼятниця, 18 вересня 2020 17:38

Адвокат Тихановської оголосив голодування

Адвокат Тихановської оголосив голодування
Член президії координаційної ради оголосив голодування. Фото: Reuters

Члена президії координаційної ради Білорусі Максима Знака звинуватили в закликах до дій, спрямованих на завдання шкоди національній безпеці країни. У зв'язку з незаконністю кримінального переслідування і довільністю взяття під варту чоловік 18 вересня офіційно оголосив відмову від споживання їжі.

Про це повідомив захисник Знака Дмитро Лаєвський, пише TUT.BY.

За його словами, Знак прийшов до висновку, що в Республіці Білорусь не працюють правові механізми захисту прав і свобод особистості.

"Обвинувачення так само, як і підозри, не конкретизовано. Тому не зрозуміло, які саме висловлювання Максима розцінюються як спрямовані проти національної безпеки", - заявив Лаєвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі чоловік облився бензином і підпалив себе

"За словами Знака, його відмова від їжі в СІЗО є одним із небагатьох способів боротьби проти беззаконня і несправедливості в країні. Максим неодноразово говорив, що в державі всі люди повинні керуватися правом. Як він пояснив, це голодування має переконати кожного згадати про духовні і моральні цінності, на яких базується право, і не руйнувати їх", - повідомив Лаєвський.

Міжнародне співтовариство має негайно втрутитися для подолання ситуації в Білорусі. Про це кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила у відеозверненні, що його транслювали на екстрених дебатах по Білорусі в рамках 45-ї сесії Ради ООН із прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Тихановської оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути