середа, 18 липня 2018 06:06

"Я ніколи не був щасливішим" - чоловік побудував усамітнений казковий будинок
27

Колишній лондонський ліфтер 31-річний Кріс Гарбор продав нерухомість вартістю $500 тис., покинув роботу і переїхав до лісу у Вельсі. Побудував там еко-будинок у стилі гобітів із фільмів за мотивами творів Джона Толкіна.

Життя у столиці не давало відчуття повноцінності. А зараз почувається найщасливішим у житті, розповів чоловік Daily Mail

 31-річний Кріс Гарбор побудував  еко-будинок у стилі гобітів серед лісу у Вельсі
Фото: Daily Mail
 31-річний Кріс Гарбор побудував  еко-будинок у стилі гобітів серед лісу у Вельсі
 31-річний Кріс Гарбор побудував  еко-будинок у стилі гобітів серед лісу у Вельсі
 31-річний Кріс Гарбор побудував  еко-будинок у стилі гобітів серед лісу у Вельсі
Ліжко Кріса стоїть під вентиляційним отвором у даху

Маєток Гарбора знаходиться на ділянці площею 7,5 га. На ньому збудував будинок із екологічно чистих матеріалів, які зміг знайти в інтернет-крамниці. Використовував дерево і розчин з глини, піску та соломи. Обирав екологічно чисті матеріали. Для вікон взяв шибки із старого будинку матері. Єдине синтетична частина будівлі - дах. Будівництво обійшлося у близько $5,3 тис. Почав його, коли продав свою нерухомість. На зведення будинку витратив півтора роки.

"У мене було абсолютно нормальне життя у Лондоні. Я взяв під заставу квартиру і будинок загальною вартістю близько $530 тис. Мав машину, електрику, водопостачання, інтернет, телебачення. Рахунки і кредити. Прокидався, йшов на роботу. Розважався з друзями на вихідних. Але я не відчував себе повноцінно. Не мав часу на усі речі, які хотів би робити. Або був надто втомленим для них", - пригадує Кріс.

Родина подумала, що я трохи здурів

Чоловік переконаний, що комфортне життя важливіше за гроші.

"Я непогано заробляв. Але кожен прагнув засунути руку мені до кишені, допоки там нічого не залишалося. Думка про те, що проведу 2/3 життя працюючи, не маючи часу на спілкування та хобі, не видавалася правильною. А зараз я не думаю про гроші. Мабуть, зараз у мене їх більше, ніж тоді. Я не маю жодних зобов'язань, якими я мушу турбуватися. І лише усвідомлення цього робить мене набагато щасливішим", - каже.

Будинок та дерев'яна майстерня поруч живляться від сонячних батарей і є енергонезалежним. Це перша спроба Кріса побудувати щось. Майже всі роботи він виконував сам. Друзі і родина допомагали незначною мірою.

Автор: Daily Mail
  Макет гобітського будиночка у майстерні Кріса
Макет гобітського будиночка у майстерні Кріса

"Родина подумала, що я трохи здурів. На перший погляд, мої справи йшли добре. Тож вони, певно, подумали так. Або що я дурний, бо фінансово це було невигідне рішення. Але для мого благополуччя воно було правильне", - каже чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонер перетворив Boeing за $220 тис. у "холостяцьке гніздечко"

"Коли я в'їхав сюди, літо закінчувалося. Я подумав, що це буде справжній виклик. Мені буде самотньо. Але я почав відчувати від цього насолоду", - пригадує. Окрім того, що іноді залітають кажани чи оселяються миші, із будинком нема проблем, каже чоловік. Він може простояти 20 років. А якщо за ним добре дбати, то й довше. Тепер Кріс планує звести повноцінну садибу з двоповерховим будинком та більшою майстернею.

"Я спостерігатиму як тече вода, як рухається сонце. Аби звести будинок, в якому я проживу решту свого життя", - говорить.

Зі своєю колишньою подругою Гарбор розійшовся якраз перед великим переїздом. Тепер має нову — Дот. Вона приїжджає до нього тричі на тиждень.

Автор: Daily Mail
  Нова подруга Кріса Дот вважає його будинок чарівним
Нова подруга Кріса Дот вважає його будинок чарівним

"Коли я вперше побачила, як Кріс зводить будинок, була заінтригована. Роздивилася і зрозуміла, що він по-справжньому чарівний. Жити таким чином — це дивовижно. Тут завжди є чим зайнятися. І це прекрасно", - ділиться враженнями жінка.

"Мені потрібні були зміни і я їх зробив. І я не повернуся. Моє життя в сотні разів багатше зараз. Я почуваюсь більш повноцінним і щасливішим, ніж будь-коли раніше", - говорить Кріс.

69-річна Енн і 66-річний Брайан Бейлі з англійської Вулверхемптона 28 років перетворювали свій двір на сад. Висадили сотні рослин і побудували декоративні споруди у себе у дворі. Пара витратила на це $ 35,7 тис. Тепер приймають до 300 відвідувачів в день.
Зараз ви читаєте новину «"Я ніколи не був щасливішим" - чоловік побудував усамітнений казковий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути