пʼятниця, 05 лютого 2021 10:50

81-річна жінка спланувала і вбила свого 83-річного чоловіка

81-річна жінка спланувала і вбила свого 83-річного чоловіка
Одрі Гінгстон, під час суду їй був 81-рік / The Daily Mail

У Великій Британії на телеекрани вийшов серіал про одну з найстаріших вбивць у сучасній історії країни.

Одрі Гінгстон, 81 рік, стала однією з найстаріших жінок, яка сіла в тюрму 2004-го. Жінка ретельно спланувала і вбила свого 83-річного чоловіка Еріка в їхньому будинку в Плімуті 2003 року. Про це пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убила колишнього й приготувала з геніталій страву для будівельників

"Вона маленька бабуся, акуратна та гостра на язик. Лукава й хитра. Вміла створювати потрібний імідж. Була не з тих, хто шкодує про скоєне", - сказав після розслідування місцевий інспектор поліції Тоні Карні.

У серіалі "Злочин + розслідування" покажуть справу Одрі, яку засудили до 2 років тюрми.

Чоловік Ерік був м'ясником на пенсії, членом "Управління спеціальних операцій" при урядуванні Вінстона Черчілля під час Другої світової війни. Він одружився з Одрі 1983-го - за 18 місяців після смерті першої дружини Джин. На той час перший чоловік Одрі помер від серцевого нападу.

В останні роки Ерік серйозно хворів на астму, встановив катетер і відновлювався після заміни стегна. Це означало, що Одрі мала доглядати за ним. Їй це набридло.

Гінгстон поклала провину за вбивство на 2 грабіжників, які, за її словами, увірвалися в їх дім у серпні 2003-го. Потім заявила, що чоловік вкоротив собі віку, а вона інсценувала крадіжку зі зломом, щоб приховати це. Урешті, коли їй пред'явили звинувачення в убивстві, зізналася синові, коли відвідав її в ув'язненні.

"Добре, я вбила його. З мене було досить. Не могла більше зносити його хвороби й необхідність піклуватися про нього", - сказала жінка.

Не в змозі впоратися з турботою про чоловіка, у серпні 2003 року вдарила його в плече кухонним ножем, коли той спав, о 1:45. За 2 год. викликала "швидку" і сказала, що на них напали, а чоловік лежить на підлозі мертвий. Імітувала крадіжку зі зломом, зламала замки, і відкрила вікно. Потім вдавала шоковану, заявила, що бачила 2 убивць. Дала пресконференцію з проханням розповісти, якщо хтось бачив підозрюваних. Незабаром вдала, що хотіла скоїти самогубство, залишивши передсмертну записку, де йшлося, що не може жити без нього.

Доки її лікували в лікарні, поліція запідозрила пенсіонерку, помітивши, що в неї не було нормальних ознак горя. Судово-медична експертиза не виявила слідів пальців чи рукавичок на ящиках і шафі, які начебто обшукали грабіжники.

Слідчі відтворили вторгнення, довівши, що було б неможливо залізти в спальню, не залишивши доказів. Обшукуючи додатково будинок, ще раз оглянули кухню та знайшли захований ніж, на якому були невеликі плями крові, яка належала Еріку. Як тільки Одрі привезли з лікарні до відділку, її син Пітер, поліцейський, переконав її зізнатися. Гінгстон відсиділа рік у в'язниці, перш ніж її звільнили. Вона померла 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «81-річна жінка спланувала і вбила свого 83-річного чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути