пʼятниця, 01 липня 2022 10:21

Спецтема: Війна Росії проти України

800 американських компаній готові виготовляти зброю для України – CNN

800 американських компаній готові виготовляти зброю для України – CNN
800 компаній Сполучених Штатів Америки хочуть виготовляти інноваційну зброю для України. Фото: pixabay.com

800 компаній Сполучених Штатів Америки хочуть виготовляти інноваційну зброю для України. Вони подали 1300 пропозицій на виготовлення озброєння.

Рішення Пентагону очікуються найближчими тижнями, зазначає CNN із посиланням на джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розвіяли надії Зеленського на завершення війни до зими

Розробки включають засоби протиповітряної, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, безпілотні авіаційні системи, контрбатареї та захищений зв'язок, які були визначені Україною як ключова військова потреба.

В рамках ініціативи міністерства оборони щодо "виконання пріоритетних запитів України на допомогу в галузі безпеки" Пентагон запросив дані щодо можливого виробництва зброї для України та збройних сил США.

Серед умов від міноборони США – термінове втілення проєктів у період від 30 до 180 днів.

Саміт НАТО в Мадриді, що відбувся 28–30 червня, затвердив нову Стратегічну концепцію, яка визначатиме побудову колективної оборони на перспективу 10 років. Лунають різні оцінки, наскільки значними є зміни – кардинальні порівняно з 2010 роком, коли була затверджена попередня концепція, найбільші після закінчення Холодної війни й навіть найбільші після створення НАТО. Проте, дивлячись з України, головним є те, що Альянс за короткий період з початку широкомасштабного воєнного нападу Росії повернувся до ролі головної безпекової організації у Європі, можливо, й у світі.

Пряма допомога Україні з боку НАТО як організації залишається обмеженою й не передбачає озброєнь і військової техніки, якими Альянс колективно просто не володіє. Але допомогу дедалі більшою мірою надають країни-члени – індивідуально, але за погодженням. До запрошення України в НАТО також ще далеко, хоча двері залишаються відчиненими. Але всі рішення і наступні кроки Альянсу розраховані на перемогу України у війні з Росією. Вони спрямовані на те, щоб усунути російську загрозу в глобальному масштабі й створити нову архітектуру безпеки після поразки Росії.

Зараз ви читаєте новину «800 американських компаній готові виготовляти зброю для України – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути