Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2018 15:38

65 тисяч євро за осу: як у Німеччині захищають вимираючих комах

65 тисяч євро за осу: як у Німеччині захищають вимираючих  комах
У різних федеральних землях Німеччини розмір штрафів за вбивство бджіл, джмелів та ос коливається від 5 тисяч до 50 тисяч євро. Фото: img-dpreview.com

У Німеччині згідно з новим законодавством бджоли, джмелі та оси вважатимуться видами, що вимирають. За їхнє вбивство доведеться заплатити штраф.

У різних федеральних землях розмір штрафів коливається від €5 тис. до €50 тис. Найбільше з кишені треба буде викласти у Бранденбурзі – €65 тис., пише "Європейська правда".

У Німеччині дуже чіткі закони. Тож, якщо написано, що всі дикі тварини перебувають під захистом – значить, їх не можна ловити, калічити або вбивати без вагомих причин. Так само і їхні житла, гнізда, вулики тощо. Щоправда, як визначатиметься наявність вагомої причини у ймовірного вбивці оси – не повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бегемот покусав туриста до смерті

Закон забороняє застосування пасток, у яких комахи можуть загинути. Тому громадянам пропонується детальну схему пристрою, яким законно можна впіймати осу. Впіймати, звісно, щоб потім – випустити.

Навіть у тому випадку, коли у дворі чи помешканні поселилися оси, люди не матимуть права самостійно вирішувати цю проблему. Натомість зобов'язані звернутися за професійною допомогою до природоохоронного союзу, органів охорони навколишнього середовища або контролерів захисту від шкідників. А вони вже організують "законне" і "правильне" переселення комах.

Директору туристичної компанії Майк Коростельов, 36 років, вдалося зняти крупним планом бурого ведмедя. Сфотографувати тварину вдалося біля Курильського озера у Південно-Камчатському федеральному заповіднику в Росії.

Зараз ви читаєте новину «65 тисяч євро за осу: як у Німеччині захищають вимираючих комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути