четвер, 01 грудня 2016 14:15

2100-річна мумія виглядає майже як жива

2100-річна мумія виглядає майже як жива

У китайській провінції Хунань знайшли одну з найкраще збережених мумій у світі, повідомляє The Sun. Це жінка. Її шкіра м'яка і пружна, кінцівки гнучкі, внутрішні органи цілі, а у венах досі є кров. Виникає враження, що вона померла нещодавно. Проте вік мумії – 2100 років.

Знахідку виявили 1971 року під час військових навчань у місті Чанша. Сапери копали тунель у пагорбі й наштовхнулися на гробницю. У ній були 4 саркофаги, вкладені один в одного. Тіло жінки законсервували в незвичайний спосіб: воно плавало в жовтуватій рідині. Ця субстанція швидко випарувалася. Окрім саркофагів, у гробниці відшукали понад 1500 цінних предметів – статуетки, посуд тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поруч із Стоунхенджем знайшли древній храм

Ученим вдалося встановити особу жінки. Це була Сінь Чжуй – заможна китайська матрона часів династії Хань. Вона померла близько 168 року до н. е. у віці 50 років.

Сінь Чжуй вела не дуже здоровий спосіб життя, кажуть медики. Мало рухалася і споживала багато жирної їжі. Тож мала надмірну вагу, страждала від болю в спині, високого тиску, діабету і проблем із серцем. Померла від інфаркту.

Мумію зберігають у музеї провінції Хунань.

Раніше тисячолітню мумію виявили в єгипетському Луксорі.

Зараз ви читаєте новину «2100-річна мумія виглядає майже як жива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути