Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 15:30

21 хвилина смерті: чоловік вижив після зупинки серця

21 хвилина смерті: чоловік вижив після зупинки серця
Ніколас Сантіс вижив після зупинки серця на 21 хв. Фото: SWNS

У Лондоні, Велика Британія, 22 річна Алая врятувала життя своєму батьку Ніколасу Сантісу, в якого зупинилося серце на 21 хв. Вона виконувала всі дії, які їй говорив оператор лондонської служби швидкої допомоги.

Про це повідомило видання Metro.

Рік тому Ніколас почав відчувати постійний біль у грудях. Він думав, що це наслідки застуди. До лікарів чоловік не звертався.

Коли донька Алая прийшла в гості до батька, то застала його без свідомості. Вона викликала "швидку". Доки медики їхали на виклик, вона виконувала все, що говорив оператор.

Так, донька зробила батькові штучне дихання і чекала бригаду медиків. У лікарні, куди госпіталізували чоловіка, виявили, що причиною погіршення самопочуття була закупорка коронарної артерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-річного хлопчика задушили заради помсти

"Коли я побачила, що мій батько непритомний, я зрозуміла, що з ним сталося щось серйозне. Я знала, що повинна діяти швидко, адже він не дихав", - прокоментувала дівчина.

Пацієнта на місці ввели в стан штучної коми та відвезли до відділення інтенсивної терапії. Чоловік одужав.

Національна служба охорони здоров'я Великої Британії повідомила, що Сантіс виявився одним з 8,6% пацієнтів у країні, які пережили зупинку серця поза лікарнею.

"Я залишив цей світ на 21 хвилину. Я розумію, що мені пощастило залишитися в живих. Я безмірно вдячний моїй дочці та кожному, хто був поруч і допоміг", - сказав Ніколас.

9 червня в Любарську лікарню на Житомирщині привезли 37-річну жінку, яка мала післяпологові ускладнення. Де дитина – пояснити не могла. Мертву дівчинку знайшли у дворі будинку. Дитина народилася живою, установили експерти.

Зараз ви читаєте новину «21 хвилина смерті: чоловік вижив після зупинки серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути