Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2021 12:25

12 людей загинули в аеропорту Кабула
5

Офіційні особи індійської місії в Афганістані та евакуйовані цивільні громадяни Індії зображені після того, як їхній рейс приземлився у місті Джамнагар на заході Індії для заправки паливом по дорозі до Делі, Індія.
Фото: Reuters
Евакуйовані тісняться в салоні транспортного літака ВПС США C-17 Globemaster III, який перевозить близько 640 афганців до Катару з Кабула, Афганістан.
Афганці та громадяни Іспанії сідають на військовий літак в рамках евакуації в міжнародному аеропорту Хаміда Карзая в Кабулі, Афганістан, 18 серпня.
Евакуйовані з Афганістану прибувають на транспортному літаку Airbus A400 німецьких ВВС Люфтваффе у Ташкенті, Узбекистан.
Афганська дитина спить на підлозі C-17 Globemaster III ВВС США, якого зігріває уніформа льотчика першого класу Ніколаса Барона, начальника навантаження C-17, під час евакуаційного польоту з Кабула, Афганістан.

У міжнародному аеропорту Кабула, Афганістан, триває евакуація іноземців та деяких афганців через захоплення влади в країні ісламістським рухом "Талібан". На летовищі загинули 12 осіб.

Про це повідомили представники талібів, пише Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби вбили жінку за те, що вийшла на вулицю без паранджі: шокуюче фото

Люди загинули через тисняву або ж від вогнепальних ран. Бойовики нібито вимагають покинути аеропорт тих афганців, які не мають правильних документів.

Уранці, 19 серпня, поблизу натовпу в аеропорту було чути постріли й вибухи.

Тисячі людей намагаються втекти з Афганістану. Через це в аеропорту стоїть напружена атмосфера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби стріляють у тих, хто хоче втекти з Афганістану

Увечері 15 серпня з Кабула евакуювали майже 640 афганців за один політ. Рейс у Катар здійснив військово-транспортний літак ВПС США C-17 Globemaster III. На борт не планували брати стільки людей. Багато афганців у паніці самостійно потрапили на літак.

На шасі транспортника С-17, який вилетів з аеропорту Кабула після захоплення Афганістану ісламістським рухом "Талібан", американські військові знайшли тіло афганця. Чоловік навмисно прив'язав себе до літака, бо хотів втекти від терористичного режиму в країні.

Зараз ви читаєте новину «12 людей загинули в аеропорту Кабула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути