Ексклюзиви
неділя, 30 січня 2022 13:30

У Великобританії можуть конфіскувати майно російських олігархів

У Великобританії можуть конфіскувати майно російських олігархів
Законопроект представлять в парламенті Великобританії наступного тижня. Фото: DW

Велика Британія розробляє законопроект, який дасть можливість вводити санкції проти будь-яких організацій та осіб з Російської Федерації.

Його представлять у британському парламенті наступного тижня, повідомляє глава Міністерства закордонних справ країни Ліз Трасс в ефірі Sky News.

За словами Трасс, не виключається можливість конфіскації майна російських олігархів у Лондоні.

Вона наголосила, що "пріоритетом номер один" для Великої Британії наразі є стримування Росії від нового вторгнення в Україну.

Розповідаючи про те, як можуть бути розширені економічні санкції проти Росії, Трасс заявила, що уряд готовий атакувати "будь-яку компанію, яка представляє інтерес для РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через загрозу російського вторгнення Франція відправить війська до Румунії

"Нічого не виключено. Ми не говоритимемо про деталі щодо того, хто і під якими санкціями буде, цей законопроект дозволить нам бити за ширшим спектром цілей, тому не буде нікого, хто думатиме, що має імунітет від санкцій", - сказала Трасс.

Міністр зауважила, що у випадку введення санкцій олігархам з оточення президента РФ Володимира Путіна "ніде буде сховатися".

"Це буде непросто для Росії", - констатувала глава МЗС Великої Британії.

На питання про те, чи можуть ці заходи вплинути на фінанси у Великій Британії, вона відповіла, що "найважливіше - це захист свободи та демократії", а це "важливіше, ніж нагальні фінансові проблеми".

Найближчими днями прем'єр Британії Борис Джонсон здійснить візит до країн Східної Європи. Також Джонсон проведе телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Джонсон також оголосив про посилення військового внеску країни до НАТО через загрозу посилення російської ескалації навколо України.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії можуть конфіскувати майно російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути