Ексклюзиви
неділя, 30 січня 2022 04:13

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Британські військові готуються до "великого" розгортання в Європі

Британські військові готуються до "великого" розгортання в Європі
Збільшення військової присутності Великобританії в Європі має надати чіткий сигнал Росії. Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про посилення військового внеску країни до НАТО через загрозу посилення російської ескалації навколо України.

Про це повідомляє АР.

За словами прем'ра, Британія готується запропонувати НАТО "велике" розміщення військ, зброї, військових кораблів і літаків у Європі. Це пов'язано ситуацієї на кордонах України.

Пропозиція буде зроблено начальникам військ НАТО наступного тижня. Після цього Лондон може подвоїти приблизно 1150 військовослужбовців Великобританії, які зараз перебувають у країнах Східної Європи, і оборонну зброю, надіслану до Естонії.

"Цей пакет надішле чіткий сигнал Кремлю - ми не будемо терпіти їхню дестабілізуючу активність і завжди будемо стояти разом із нашими союзниками по НАТО перед обличчям ворожості Росії", - сказав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливий напад Росії на Україну може змінити світ – Байден

Також Джонсон наказав Збройним силам Великобританії підготуватися до розгортання по всій Європі наступного тижня для підтримки союзників по НАТО.

Британський лідер наголосив, що якщо президент Росії Володимир Путін вибере "кровопролиття і руйнування" в Україні, це буде "трагедією для Європи".

"Україна має бути вільною у виборі свого майбутнього", – зазначив він.

Найближчими днями прем'єр Британії Борис Джонсон здійснить візит до країн Східної Європи. Також Джонсон проведе телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Таким чином прем'єр-міністр збирається посилити свою присутність у російсько-українській кризі.

Зараз ви читаєте новину «Британські військові готуються до "великого" розгортання в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути