пʼятниця, 15 червня 2007 07:10

Жителі Гайсина проти закритого кафе "Ковчег"

Рік тому Гайсинська райдержадміністрація шукала інвестора, який в закинутому павільйоні центрального парку зробить кафе. За це взявся підприємець Сергій Бєлов. 21 травня цього року районна санстанція заборонила йому працювати через порушення санітарних норм, зокрема відсутність туалету.

— Я хотів поставити туалет, але не маю права, бо на павільйон і сам парк відсутня технічна документація, — обурюється Бєлов. — Спочатку казали, ти працюй, а тепер виганяють.

Тиждень тому сім"ї, які часто відпочивали в новому кафе, зібралися в парку на підтримку Бєлова. Попри дощ прийшло 50 осіб.

— Це єдине місце, де можна було культурно посидіти з дітьми, — говорить відвідувачка Оксана Матвієнко.

Під проханням відновити роботу кафе підписалися 133 особи. Їхнє звернення в райдержадміністрації не зареєстрували. Взяли документ у приймальні голови.

Бєлов припускає, що на місце в парку хтось накинув оком. Коментар у голови райдержадміністрації Володимира Уткіна отримати не вдалося — він весь час у відрядження в Києві та Вінниці. Тому конфлікт коментує лише Бєлов.

— Там були купи сміття зі шприцами наркоманів. Ремонт ми з синами і дружиною робили своїми руками, — каже підприємець, — витратили 80 тисяч гривень, брали чотири кредити.

Люди жартували, що Бєлови працюють, як сім"я Ноя, й порадили назвати заклад "Ковчегом". Вирішили зробити кафе зручним для відпочинку всією родиною. Алкоголю не продавати, тільки пиво. Відвідувачам забороняють лаятися. Порушникам офіціантка приносить скарбничку, й ті кидають "штраф" — дрібні монети.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Гайсина проти закритого кафе "Ковчег"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути