понеділок, 14 листопада 2011 05:45

Зарплата лікарів зросте вдвічі

Автор: фото надане прес-службою Сергія Татусяка
  Сергій Татусяк: ”Отримали додаткових 50 мільйонів гривень на охорону здоров’я”
Сергій Татусяк: ”Отримали додаткових 50 мільйонів гривень на охорону здоров’я”

11 листопада минає рік на посаді голови Вінницької обласної ради Сергія Татусяка. На сесії за нього проголосували 96 депутатів зі 104. Іншої кандидатури не було. Новий голова перший в Україні порушив питання реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Сергію Пилиповичу, які основні досягнення вашої роботи за рік?

— Пам'ятаю, як несхвально ставилися до нас у Києві з питань місцевого самоврядування. У січні 2011 року ми прийняли "Концепцію місцевого самоврядування", яку створили на основі польської моделі влади та рішення про впровадження пілотного проекту реформування медицини. Оголосили конкурс проектів територіальних громад та двомісячник їх благоустрою. Найкращим громадам видали 150 тисяч гривень.

Сьогодні багато невдоволень медичною реформою. В селах закривають лікарні, персонал скорочують. Як далі відбуватиметься реформування?

— Усі реформи, що починає влада, громадськість не сприймає. Це світова практика, і то є нормально. Цього року ми отримали додаткових 50 мільйонів гривень на охорону здоров'я. На наступний рік у бюджет заклали 180 мільйонів. Ми матимемо кошти на техніку, транспорт, медикаменти, харчування. Зарплата для лікарів у пілотних областях — а це Вінницька, Дніпропетровська та Донецька — зросте майже вдвічі. Виділять кошти на дороги, щоб "швидка" могла доїхати до будь-якого місця в області не пізніше як за 20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата лікарів зросте вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути