середа, 19 вересня 2007 07:02

Володимир Гройсман та Петро Порошенко з"їли драників

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  На святі Дня Вінниці голова Ради Національного банку Петро Порошенко їсть білоруську страву з картоплі — драники. Порошенко на запитання журналістів не відповідав. Тим часом з’їв усю порцію
На святі Дня Вінниці голова Ради Національного банку Петро Порошенко їсть білоруську страву з картоплі — драники. Порошенко на запитання журналістів не відповідав. Тим часом з’їв усю порцію

15 вересня у Вінниці вперше провели конкурс "Феєрія ретромоди". Під час святкування центром міста пройшли 70 школярів в одязі минулих століть.

— Я одягнула сукню своєї прабабусі, після неї їх лишилося сто п"ятдесят! — розповідає одягнена в довгу білу сукню з великим декольте Марина Радзієвська, 17 років. — Вона була велика модніца, не вдягала жодного плаття двічі. Вони з прадідом мали садибу в Вінниці. Бабуся її плаття зберігала спочатку у скрині, а потім спакувала в поліетиленові мішки й поклала на горище. Колись одне з них мама перешила на костюм сніжинки для мене.

Найбільше на конкурсі було суконь початку XX століття.

16-річна Ірина Подольська самостійно пошила чорну в білий горошок сукню до колін. Юбка — півкльош, зверху — глибоке декольте, без рукавів. Дівчина одягла мамине довге намисто.

— Коли в школі сказали про конкурс, було пізно щось шукати по родичах, — пояснює Ірина. — Я залізла в Інтернет і витягла звідти ідею старомодного плаття. Прикольно відчути себе баришнею початку двадцятого століття.

Серед перевдягнених дівчат найбільше було принцес, серед хлопців — мушкетерів. Журі відзначило учнів школи N32. Вони були в костюмах Еллочки-людожерки та Голохвастова.

У ретрокостюмах учасники ходили Вінницею цілий день. За участь у конкурсі отримали дипломи, подивилися фільм "За двома зайцями" та безкоштовно покаталися на атракціонах у парку.

У центральному парку національні меншини частували гостей своїми стравами. Поляки пропонували скуштувати книдлі, а німці — шніцель.

— Куштуйте расмалай із сиру, — припрошує до свого столу 32-річний індус Ліон Діверс. — Це найпопулярніші солодощі в Індії. Ними пригощають лише найкращих гостей.

Люди неохоче пробують страву з незнайомою назвою. На тарілці лежать різнокольорові кульки, ззовні схожі на "рафаело". До столу підходить мер Володимир Гройсман із дружиною та головою Ради Національного банку України Петром Порошенком. Меру протягують невеличку сирну кульку. Він їсть. Каже, що сподобалося.

Найдовше мер із Порошенком затримуються поблизу столу з білоруськими драниками. Вони подібні до дерунів. Але картоплю труть на великій терці. Смажать без муки, зверху притрушують сиром.

Гройсманові та Порошенкові страву піднесли в пластикових мисках, присмачили сметаною. Мер скуштував і запропонував дружині, щоб зготувала такі вдома. Вона посміхнулася, але драників не спробувала. Білоруси запропонували горілки "Столічная". Та гості відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Гройсман та Петро Порошенко з"їли драників ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути