понеділок, 25 червня 2012 06:00

Вклад СРСР можна передати у спадщину

"Моя мама оформила всі документи 2009 року на отримання "Юлькіної" тисячі. Але получити не встигла, 2010-го померла. Чи можу я замість неї отримати тепер "Вітіну" тисячу?"

Марія Погребнюк, 56 років, м. Вінниця

Відповідає 40-річний Юрій Боковий, начальник філії Вінницького обласного управління товариства Ощадбанк.

— Щоб отримати ці гроші, жінка має переоформити документи на себе. Для цього потрібно мати оформлене у нотаріуса свідоцтво на право спадщини. Слід принести це свідоцтво, ощадкнижку матері та власні документи у відділення Ощадбанку, щоб їх переоформили. Потім треба зареєструватися на актуалізацію вкладу. Це можна зробити на сайті чи за безкоштовним номером 0 800 212 000. Вносите чи говорите свої дані, і вам вказують, коли й куди прийти з документами у відділення. При собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код, їх ксерокопії та ощадкнижку. А вже потім у відділенні вам говорять дату і місце отримання картки з грошима. Але зараз нікого не реєструємо до вересня. Так передбачає Постанова Кабміну. Працюємо з людьми, які зареєструвалися з 1 січня 2008 року до 1 січня 2012-го. Здати документи можна родичам чи знайомим за дорученням, якщо пенсіонеру самому важко пересуватися. Буває, пенсіонер актуалізує свій вклад, але отримати не встигає, помирає. Тоді його діти чи родичі можуть по спадщині отримати ці гроші. Простіше переоформити на себе вклад, якщо є заповіт.

Зараз ви читаєте новину «Вклад СРСР можна передати у спадщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути