Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2010 16:46

Візи видають безкоштовно

8 лютого в перший день роботи Генерального консульства Польщі у Вінниці четверо вінничан подали заявки за фальшивими документами. Усього цього дня папери на отримання віз подали 28 осіб.

— Ми серйозно обробляємо дані, тому обманути нас неможливо, — зазначає Анджей Сломські, 51 рік, виконувач обов"язків генерального консула. — Ті, хто наважився це зробити, будуть обмежені на два роки в доступі на територію Польщі.

У другий день роботи подавати документи приходять близько 50 осіб.

— Із них лише 13 принесли пакет із повним переліком, — продовжує Сломські. —  Польща видає українцям візи безкоштовно. А от польські громадяни мають сплатити за перебування в Україні терміном понад 90 днів 320 доларів.

Оформлення візи та "карти поляка" триває п"ять днів. Щодня у Вінниці подавати заявки зможуть до 300 осіб. Вінницьке консульство також обслуговуватиме Хмельницьку та Житомирську області.

— Хочу звернути увагу на страховку. Адже у 80 процентах їх видають шахраї, — каже Сломські. — Такі страховки не приймають наші лікарні. А в деяких випадках наша держава має сплачувати за медичну допомогу гостям. На сайті київського польського консульства є повний перелік місць, де видають надійні страховки.

Генеральне консульство республіки Польща у Вінниці — шосте в Україні. Розміщене на вул. Соборна, 24, на шостому поверсі торговельного комплексу "Магіцентр". Видача віз і паспортів — щоденно з 12.00 до 15.30, крім вихідних і святкових днів України та Польщі. Прийом документів від громадян для оформлення шенгенських віз — щоденно з 8.30 до 15.30.  Тел. (0432) 50 74 13, факс: (0432) 50 74 14, телефон для інформації щодо "карти поляка"

(0432) 50 74 12.

Зараз ви читаєте новину «Візи видають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути