четвер, 18 лютого 2010 20:21

Віра Загранюк віддає свою нирку доньці

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Світлана Загранюк ще недавно була моделлю на всеукраїнських конкурсах перукарського мистецтва
Світлана Загранюк ще недавно була моделлю на всеукраїнських конкурсах перукарського мистецтва

— Рада, що моя нирка Свєті підійшла. Не треба шукати донора, — каже Віра Загранюк, 54 роки, з Козятина. Її 26-річній доньці Світлані терміново необхідна трансплантація. Зараз дівчина лікується у Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова.

Світлана рік живе завдяки апарату "штучна нирка", яким очищають кров. Сеанс триває 4 год. У неї після прийому сильних антибіотиків розвинулася глухота. Дівчина користується слуховим апаратом.

— Другі люди на діалізі живуть по 15–20 років, а Свєта переносить процедуру дуже болісно, — продовжує Віра Макарівна. — Тиск піднімається до 220. Страшно вихудла. При зрості 176 важить усього 47 кілограмів. Єдине спасіння — пересадка. Я тільки рада віддати свою нирку, але все впирається в гроші.

Операція із трансплантації нирки коштує понад 60 тис. грн. Близько 20 тис. потрібно на обстеження та підготовку до операції.

— У нас нема таких грошей, — каже молодша сестра Світлани Марія, 21 рік. Вона — другокурсниця Вінницького педуніверситету. У декретній відпустці. Доглядає 7-місячного сина Єгора. — Батько наш помер шість років тому. Єдиний дохід — мамина зарплата, вона працює секретарем у Козятинській школі-інтернаті і Свєтина пенсія. Але це мізер, копійки. За третю групу інвалідності сестра получає 660 гривень. Їх хватає на тиждень на ліки.

Рідні кажуть, що збиратимуть їй на операцію кошти.

— У Козятині є дівчина, якій зробили пересадку нирки, — говорить Марія Загранюк. — Сказала, що гроші на операцію збирала три роки. Свєта, як почула це, заплакала: "Я так довго не протягну". Її стан дійсно важкий. Тому ми вирішили звернутися по допомогу. У Козятині люди зібрали тисячу гривень. Ще 1,5 тисячі знесли хворі та медперсонал з "пироговки", як дізналися про Свєту.

Світлана з нетерпінням чекає на операцію.

— Сестра хоче займатися бізнесом. Після закінчення Вінницького технічного університету вона відкрила дві точки з продажу шаурми. Хоча як раніше, Свєта, конєшно, не зможе, — каже Марія Загранюк. — Але вона буде більш-менш нормально жити, а не ходити як на роботу на гемодіаліз.


Кошти на операцію для Світлани Загранюк можна перераховувати на її ім"я на рахунок N 4627087873431375 у Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Віра Загранюк віддає свою нирку доньці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути