понеділок, 04 червня 2012 05:45

Випускники аграрного університету працюють у Європі

Автор: фото надане адміністрацією аграрного університету
  День відкритих дверей у Вінницькому Національному аграрному університеті. Він потрапив до десятки кращих навчальних закладів України
День відкритих дверей у Вінницькому Національному аграрному університеті. Він потрапив до десятки кращих навчальних закладів України

Вінницький Національний аграрний університет потрапив до десятки кращих аграрних навчальних закладів України.

— Наш вуз здійснює підготовку спеціалістів за багатоступеневою системою, — розповідає перший проректор Олександр Яремчук. — Найперше — це підготовчі курси для випускників шкіл. Після їх закінчення слухачі мають право на першочергове зарахування до університету. Готуємо бакалаврів, спеціалістів, магістрів, кандидатів і докторів наук. Разом з основною, наші студенти здобувають ще й робітничі професії. Віднедавна вуз почав підготовку фахівців з правознавства, митної справи, садово-паркового господарства, професійної освіти. А з 2012 року до переліку напрямів додаються готельно-ресторанна справа та транспорт й транспортна інфраструктура.

Кращі студенти стажуються у 16 закордонних навчальних закладах США, країн Європи та Китаї. Кафедри університету співпрацюють з відомими аграрними підприємствами "Зоря Поділля", "Зернопродукт", "Монсанто", "Сингента", "Нібулон". Дипломи аграрного університету визнають сім країн Європейського Союзу.

Наші випускники працюють у Фінляндії, Англії, Німеччині, Нідерландах, Франції, Польщі. Щоб влаштуватися у цих країнах на роботу, додаткові курси чи перекваліфікація не потрібні, — пояснює Олександр Степанович.

Навчання студентів у вузі полегшує унікальна комп'ютерна мережа "Сократ", аналогів якої в Україні не існує.

— Кожен студент має свій персональний електронний кабінет, — розповідає Олександр Яремчук. — Студенти мають доступ до електронного журналу викладача і в будь-який момент можуть подивитися свої оцінки. Підсумкові бали виставляються в електронну залікову книжку. Таким чином знімається момент особистого впливу на оцінку. Завдяки цій системі студенти можуть дистанційно вивчати додаткові курси, що поглиблять знання з обраної професії.

В університеті діють 22 самодіяльні колективи, шестеро з яких мають статус народного. Працюють 18 спортивних секцій, найбільші — з волейболу, баскетболу, боксу, гандболу, міні-футболу.

— Ми створюємо найкращі умови для розвитку обдарованої молоді. Наших студентів тренують майстри спорту міжнародного класу. Артистів запрошують виступати на обласних та всеукраїнських концертах. Фіналіст шоу "Голос країни" Олександр Онофрійчук, тріо "Максимум" Олег Пашківський, Вадим Безвуляк та Сергій Жарук, які брали участь у телеконкурсі "Х-фактор" — теж випускники нашого університету. Ми намагаємося формувати зі студентів повноцінних особистостей, які розвиваються у різних напрямках і здатні приймати самостійні рішення.

Звертатись за адресою: м. Вінниця, вул. Сонячна, 3, тел. 0(432) 46 74 37.

Зараз ви читаєте новину «Випускники аграрного університету працюють у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути