пʼятниця, 16 листопада 2007 07:03

Вінницький ретро-автомобіль знімають у фільмі про Штірліца

Автор: фото з архіву Святослава Гребіня
  Святослав Гребінь із режисером рімейку ”Золоте теля” Уляною Шилкіною біля ретро-авто ГАЗ-АА в Одесі. Вінничанин грав водія машини, під колеса якої потрапили Паніковський із мільйонером Корейко. Лобове скло авто розбите з часів Другої світової війни. Його
Святослав Гребінь із режисером рімейку ”Золоте теля” Уляною Шилкіною біля ретро-авто ГАЗ-АА в Одесі. Вінничанин грав водія машини, під колеса якої потрапили Паніковський із мільйонером Корейко. Лобове скло авто розбите з часів Другої світової війни. Його

Військову вантажівку ГАЗ-АА 1939 року випуску замовила російська кінокомпанія "Студія Партнершип". У Севастополі та Києві вона зніматиме художній фільм про молоді роки радянського шпигуна Штірліца.

Власник автівки — 40-річний вінничанин Святослав Гребінь. Машину для кінозйомок замовляють у нього вдруге.

Півтора року тому Святослав їздив до Одеси. Його вантажівку знімали в фільмі-рімейку "Золоте теля" молодої режисерки Уляни Шилкіної. Днями стрічка вийшла на екрани російського телебачення. У ролі Бендера — Володимир Меншиков. У фільмі є епізоди із книги, які вирізала радянська цензура.

Вінничанин зіграв водія авто, під колеса якого потрапив Паніковський.

— В Україні таких машин лише три-чотири. Організатори фільму вийшли на мене через знайомого автоколекціонера, — розповідає Гребінь. — Я не довіряю машину іншим, тому довелося стати актором. Знімали вісім дублів. Переживав страшно: машина стара, гальма не ідеальні.

Гребінь — підприємець. Не зізнається, чим займається. Понад 10 років колекціонує й реставрує старі авто. Має кілька ретро-машин та мотоциклів. Найцінніший експонат — американський джип "Додж 3/4". Святослав — член вінницького автоклубу "КАІСА", що має 10 автомобілів часів Другої світової війни.

ГАЗ-АА купив у старенького вінничанина.

— Це було років шість тому. Машина не їздила, — розповідає чоловік. — Щоб запрацювала, довелося довго шукати деталі, мало не по всіх областях України.

Днями в Севастополі розпочнуть зйомки фільму про Штірліца з робочою назвою "Ісаєв". Режисера Сергія Урсуляка знають за багатосерійним фільмом "Ліквідація" з Володимиром Машковим та Михайлом Пореченком у головних ролях.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький ретро-автомобіль знімають у фільмі про Штірліца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути