понеділок, 18 серпня 2008 18:58

Вінничани провели мітинг на підтримку Грузії

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  На площі Театральній у Вінниці з різнокольорових свічок склали слово ”Грузія”. На мітинг прийшли близько 80 людей.  Вони тримали грузинські прапорці в руках, дехто пов’язав великі прапори на шию. Під кінець мітингу свічки згоріли і парафін розтікся по гра
На площі Театральній у Вінниці з різнокольорових свічок склали слово ”Грузія”. На мітинг прийшли близько 80 людей. Вони тримали грузинські прапорці в руках, дехто пов’язав великі прапори на шию. Під кінець мітингу свічки згоріли і парафін розтікся по гра

Мітинг на підтримку Грузії відбувся минулої п"ятниці на пл. Театральній у Вінниці. На нього прийшли з 80 людей. Ініціювала акцію громадська організація "Подільський майдан".

На пересувному екрані організатори транслюють відеоролики подій у Грузії: військові сутички, виступ президента Саакашвілі на площі, шпиталі в підвалах. Біля сходів двоє дівчат із різнокольорових свічок викладають слово "Грузія". Серед натовпу ще одна дівчина роздає листівки із текстом пісні про Тбілісі. Лунає грузинська музика. Люди ходять із прапорцями Грузії.

— Я підтримую грузинський народ, — каже 23-річна Валентина Лотоцька, член молодіжної громадської організації "Наше Поділля". — Ми показуємо місту свою позицію. Невідомо, що чекає ще Україну.

Директор обласної грузинської громади "Арго" Мераб Нарсіа, 47 років, каже, що в Грузії біля міста Поті живе його рідний брат.

— Ми із ним зізвонюємося кожного дня, — каже чоловік. — Учора телефонував, а вони саме біжать кудись у ліс. "Ми позакривали свої будинки та втікаємо, бо треба дітей сховати", — казав брат.

Поряд розгоряється суперечка. Чоловік-українець сперечається із грузином середніх років. Останній тримає за руку двох хлопчиків-близнюків років шести. У дітей у руках прапорці Грузії. Біля чоловіків збирається юрба.

— Якщо ви все так знаєте, то розкажіть мені динаміку подій, — російською голосно говорить українець, який назвав себе Олексієм. — Розкажіть як Росія вводила в Грузію свої війська. Ви ж кажете, що це Росія напала перша.

Грузин оглядається по сторонах.

— Я не розумію чого ви з мене хочете, — каже він. — Давайте відійдемо, поговоримо.

— А чого я з вами повинен кудись іти? Давайте розберемося тут.

До грузина підбігають друзі та відводять його в бік. Олексій переключає увагу на журналістів.

До юрби підходять організатори, просять відійти. Люди обурюються та сперечаються.

Запалюють свічки, з яких викладено слово "Грузія". Біля них лежить букет червоних троянд. Юнак зі сцени коротко розповідає про мету акції. Люди слухають і дивляться на екран. Суперечка затихає повністю. Олексій розчиняється в юрбі. Мітинг закінчується за 2 години. Розплавнені свічки залишаються.

На території області живуть приблизно 410 грузинських сімей, наводить дані  організація "Арго".

Зараз ви читаєте новину «Вінничани провели мітинг на підтримку Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути