Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 20:01

Від ангіни допоможе компрес із сиру

47-річна Любов Андрійченко із селища Вороновиця Вінницької області лікує ангіну спиртом.

— Я навіть своїх дітей так лікувала, — стверджує. — Мене лякали, що можуть бути опіки. Але я промащую горло тампоном дуже швидко. Воно тільки трошки припече. Мікроби гинуть, а запалення проходить.

Любов Сергіївна намотує на палець стерильний бинт, вмочує у спирт. Тоді швидко коловим рухом протирає горло зсередини.

— Гнійні бляшки витираються, і хвороба минає швидко. Я про цей рецепт усім знайомим розказала. Говорили, допомагало. А для тих, хто боїться робити такі процедури, є другий

засіб — прикласти до горла свіжий теплий сир. Він теж добре витягає заразу, зігріває та лікує ангіну.

Потрібно відтиснути свіжий сир, покласти його на плівку, прикласти до шиї та замотати хусткою. Коли вистигне, зняти компрес.

Лікар-терапевт вінницької поліклініки N 1 Галина Юрова, 41 рік, зауважує: спирт є сильним антисептиком. Але використовувати його краще як розчин.

— Для лікування горла підійде спиртовий настій календули. Він діє так само, як і розчин люголю. Зігріває та вбиває паразитарні мікроби. А ось чистий спирт використовувати небезпечно. Тим більше при гнійній ангіні. Адже гній може бути не на поверхні горла, а набиратися всередині. Якщо активно протирати горло, може бути абсцес (нарив. — "ГПУ"). Тоді доведеться різати.

Галина Іванівна радить лікувати горло сольовим розчином. На склянку кип"яченої охолодженої води взяти чайну ложку солі, пів чайної ложки соди, сім крапель йоду. Полоскати двічі на день.

— Також добре витягує гній морська сіль: чайна ложка на стакан води. Але при сильній ангіні навряд чи допоможуть народні засоби. Зараз імунітет у людей настільки слабкий, що без антибіотиків не обходиться. Тим більше, ангіна дає ускладнення на серце і нирки. Раніше я теж призначала людям калини-малини, та в наш час цього замало. А про лікування сиром уперше чую.

Зараз ви читаєте новину «Від ангіни допоможе компрес із сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути