четвер, 29 травня 2008 20:54

У Калинівці лікують жовчно-кам"яну хворобу без черги

— Мені порадили в Калинівку їхати, — каже 50-річна Наталія Гордійчук із міста Хмільник на Вінниччині. — У вінницькій лікарні на лапароскопію треба займати чергу за два місяці. У мене були часті приступи. Чекати не було як. У Хмільнику таких операцій не роблять.

Наталії Гордійчук видалили жовчний міхур із камінням. За день вона встала з ліжка.

— Мені операція в Калинівці обійшлася в тисячу гривень, — продовжує жінка, — 500 гривень пішло на ліки, 500 віддала за операцію. Вона була складна. Дві з половиною години длилася.

За допомогою лапароскопічної стійки в животі хворого роблять чотири проколи. Раніше розрізали. За новою методикою пацієнтів виписують на 3–5 день після операції. За старою — на 9–10 добу. Витрати на лікування менші, ніж при відкритих хірургічних втручаннях.

— Крім калинівчан, ми вже лікували жителів райцентрів Липовець, Козятин, Хмільник, — розповідає завідувач хірургічного відділення Калинівської райлікарні Валерій Якимець, 44 роки. — У районі 286 хворих на обліку.

За такою ж методикою жовчно-кам"яну хворобу лікують у місті Могилів-Подільський Вінниччини. Валерій Якимець каже, що лапароскопічна операція є золотим стандартом у лікуванні жовчно-кам"яної хвороби. Така методика визнана у світі.

Майже кожна четверта жінка схильна до розвитку жовчно-кам"яної хвороби. Лікарі радять щороку обстежувати печінку та жовчно-вивідні шляхи.

Зараз ви читаєте новину «У Калинівці лікують жовчно-кам"яну хворобу без черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути