Ексклюзиви
пʼятниця, 15 серпня 2008 16:09

На честь Степана Хотовицького назвали вулицю

Іменем основоположника вітчизняної педіатрії Степана Хотовицького в місті Красилів на Хмельниччині назвали одну з центральних вулиць. Донедавна вона носила ім"я комуніста Петровського. Біля входу до місцевої райлікарні встановили меморіальну дошку з барельєфом професора.

— Хотовицький народився 1796-го в сім"ї священика в нашому містечку Красилові. Тут прожив до 12 років, — розповідає краєзнавець Юрій Гжимайло, 60 років.

1817-го Степан Хотовицький закінчив Санкт-Петербурзьку медико-хірургічну академію за спеціальностями акушера та гінеколога. Стажувався у Венеції, Парижі, Единбурзі та Лондоні. Захистив дисертацію доктора медицини.

— Улітку 1823 року в Персії та Закавказзі з"явилася холера. Степан Хотовицький як гігієніст та інфекціоніст поїхав у Астрахань. За 2,5 року зібрав багато матеріалів, які стали в пригоді через вісім років, коли холера охопила Росію та Україну. Написав книгу про історію виникнення цієї небезпечної хвороби, — продовжує Гжимайло. — Помер Степан Хотовицький 30 березня 1885 року. Похований у Петербурзі.

Зараз ви читаєте новину «На честь Степана Хотовицького назвали вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути