четвер, 08 квітня 2010 16:56

Юрій Андрухович читатиме вірші під музику

Автор: фото: Вадим ІЛЬКОВ
  2009 року Юрій Андрухович під час проекту ”Самогон” з гуртом ”Карбідо” виступає у Тернополі
2009 року Юрій Андрухович під час проекту ”Самогон” з гуртом ”Карбідо” виступає у Тернополі

17 квітня у Вінницькому драмтеатрі у рамках проекту "Цинамон" український письменник Юрій Андрухович, 50 років, виступить із польським гуртом "Карбідо".

Цинамон — латинська назва кориці. На ідею назви учасників надихнула книга польського письменника єврейського походження Бруно Шульца "Цинамонові крамниці". Під час Міжнародного фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі у травні 2008 року відбулося перше виконання напрацювань до проекту.

— "Цинамон" — це друга частина триптиху "Самогон. Цинамон. Абсент", який був започаткований 2005 року Юрієм Андруховичем та учасниками польського гурту.

Перша частина триптиху "Самогон", яка була презентована в Україні 2007-го, мала шалений успіх, — розповідає одна з організаторів Мирослава Ганюшкіна, 33 роки.

Проект поєднує поезію, музику та відео. Андрухович читатиме на сцені свої вірші зі збірки "Екзотичні птахи та рослини" під музику "Карбідо". У цей час за спиною поета на великому екрані транслюватимуть відеопроекцію, яку спеціально для "Цинамону" підготувала група "Куб" та агенція "Артполе".

— Група знайшлася позаминулого року на фестивалі "Шешори", — розповідає Мирослава. — Хлопці висловили бажання взяти участь у проекті. Нашому директору Ользі Михайлюк здалося цікавим, що до звучання віршів і музики долучиться ще й відео. І якщо першого разу все монтувалося в останні дні, використовувалися шматки готових робіт, то на тепер відеоматеріал знімали під проект.

Цинамон — латинська назва кориці

Спеціально запрошений гість — швейцарський перкусіоніст (музикант, який грає на різних ударних інструментах. — "ГПУ") Петер Конрадин Цумтор.

— Петер запропонував співпрацю з проектом після того, як переглянув "Самогон", — продовжує Мирослава. — Для "Цинамону" написав барабанні партії. Працював над ними у Швейцарії, також Єрусалимі та Гонконзі. "Цинамон" виникав у мандрівній студії звукозапису: альбом народжувався в Утрехті, Дрогобичі, Варшаві та Вроцлаві.

У Польщі прем"єра відбулася в серпні минулого року. В Україні проект презентують в Івано-Франківську, Львові, Вінниці, Одесі, Дніпропетровську та Києві. До українського показу заплановане видання аудіоальбому "Цинамон" із додатком "Індія".


Початок концерту 17 квітня о 18.00 в обласному драмтеатрі. Адреса: м. Вінниця, вул. Театральна, 13. Вартість квитків від 30 до 100 грн. Придбати їх можна в касі театру та в кінотеатрі "Мир". Тел: 050 193 24 23.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Андрухович читатиме вірші під музику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути