Українське село із тіста представило підприємство "Уманьхліб" на День міста Умані. Зі здоби виготовили шість хат із дахом і стінами, церкву із банями й хрестами, млин-вітряк. Між будинками зробили дорогу із солодких крихт. На ній — випечений із тіста кінь. Поряд — віз, прикрашений квітами.
— Усі вироби зробили суцільними, так їх і пекли. Тісто місили, як на короваї. І хати, і церкву можна їсти. Усе — із натуральних продуктів без додавання розпушувачів чи консервантів. На виготовлення села пішло 20 кілограмів тіста, — розповідає головний технолог підприємства Надія Алтуніна, 52 роки.
"Уманьхліб" щороку на День міста робить щось незвичне із тіста. Уже виготовляли будинок із печива, 200-кілограмовий коровай, 100-кілограмовий торт. Минулого року зробили жіночий одяг із бубликів.
— Ми щороку намагаємося дивувати наших покупців, — розповідає голова правління підприємства Олександра Бевз. — Ідея солодкого українського села прийшла легко. Ми багато працюємо з іншими підприємствами нашої галузі, щось переймаємо і вдосконалюємо, щось переробляємо на свій лад. Для нас головне — принести радість людям. Адже ми працюємо для них.
Товариство "Уманьхліб" — на ринку хлібопродуктів кілька десятиліть. Щоб покращити якість продукції, на підприємстві модернізують виробництво, встановлюють сучасне обладнання.
— Ми закупили нові машини — різальну та пакувальну, — говорить Олександра Бевз. — Крім того, змінили обладнання для випікання житньо-пшеничного хліба, який у народі називають "чорним".
За високу якість продукції підприємство постійно отримує нагороди та відзнаки в різних всеукраїнських конкурсах. Останню нагороду отримали за новий вид хліба "Вільня". Зараз підприємство розширює клієнтську мережу. Для всіх клієнтів діє гнучка система знижок.
"Уманьхліб" розташоване за адресою: 20300 м. Умань, вул. Піонтковського, тел./факс: 0(4744) 5 20 36, 0(63) 463 15 14.
Коментарі
1